oranžno opozorilo Svet24.si

Arso oranžen alarm prižgal tudi za severovzhod, ...

kača-na-policijski-postaji Svet24.si

Kača s policijske postaje Koper

1706792389-b60k4933-1706792354008 Necenzurirano

Furs blokiral premoženje nekdanjega ministra ...

erika znidarsic sr Reporter.si

Erika Žnidaršič izgubila živce: kako je ...

Komplet za trening Ekipa24.si

Šik po francosko s slovensko noto

Afera ogroža von der Leyenovo politično prihodnost, saj poteka v obdobju pred evropskimi volitvami, Odkrito.si

Ursula von der Leyen in primer Pfizergate

doncic Ekipa24.si

Ste videli to? Navijači Oklahome z majicami z ...

Stane Kadunc
Stane Kadunc
0 29.06.2018 10:15:56

Vsaka točka za Škorjo bo nov uspeh

Nick Škorja optimistično pričakuje svojo drugo dirko v karieri v Latviji.
Mediaspeed
Danes se začenja finalna serija treh dirk za naslov svetovnega prvaka med mladinci. Na startni listi imamo po dolgem času tudi Slovenci svojega voznika.

Serija se bo začela danes v latvijskem Daugavpilsu, ki je pred časom vskočil namesto danskega Holsteda, ki se je odpovedal dirki. Sama dirka se bo začela ob sedmih zvečer. V tem zelo srečnem kraju za slovenski spidvej, ki je našemu GP vozniku Mateju Žagarju prinesel kar dva naslova evropskega prvaka, med mladinci in člani, bo nastopil tudi naš mladi šampion Nick Škorja, sicer član AMTK Ljubljana, za katerega bo to vrhunec njegove kariere. Za Nicka bo to doslej najtežja dirka. Praktično je edini pravi amater v tej konkurenci, saj so vsi preostali že uveljavljeni profesionalni vozniki in nastopajo seveda tudi v ligah. Favoriti prihajajo predvsem iz Poljske, od koder bo kar pet voznikov, in Danske, ki imajo tri svoje voznike. Nevaren bo tudi mladi Anglež Robert Lambert, ki se je izkazal tudi na dirki za pokal narodov.

Naš Laščan Škorja je v letošnji sezoni z uvrstitvijo v finale dosegel svoj cilj, vsaka osvojena točka pa bo samo še nadgradnja tega rezultata. Nick, ki je v Latvijo odpotoval že v sredo zvečer, je pred današnjo dirko velik optimist. Pred odhodom na več kot 2000 kilometrov dolgo pot je dejal: "Odhajam popolnoma neobremenjen, saj sem svoj cilj dosegel že z uvrstitvijo v ta finale. Sedaj se želim dokazovati in se boriti z uglednimi tekmeci. Od sebe bom dal maksimum. Koliko se bo to poznalo na rezultatu, pa bom videl po koncu dirke."

Morda res ni tak optimist, kot je bil Matej Žagar pred približno 15 leti, ko je prvič odšel v Latvijo in je takrat dejal: "Zelo daleč je Latvija. Moja želja je tam zmagati, saj se sicer ne splača voziti na tako dolgo pot." In takrat se je Žagarju tak optimizem zelo izplačal, saj je postal evropski prvak med mladinci. Seveda pa kaj podobnega ne smemo pričakovati od Nicka, saj je velika razlika med njim in recimo Poljaki in Danci. Vsi ti se lahko pohvalijo z velikimi ekipami in imajo seveda v rokah najboljše motorje, o katerih lahko Nick samo sanja. Toda ta dirka bi lahko vseeno dala nov zagon v karieri Škorje, saj bo na njej kar veliko oglednikov. In morda se mu že tokrat ponudi kakšna pametna priložnost za kakšno mednarodno pogodbo.

Veliko zaupanja v Škorjo pa ima tudi sicer njegov trener Franc Kalin, ki pa žal zaradi drugih obveznosti ne bo z njim v Latviji, bo pa to prav gotovo v Lesznem na Poljskem in finalu finalov v Pardubicah na Češkem. Medtem ko je imel trening z vozniki v Ljubljani, kjer je spremljal tudi Žagarja, ki si je privoščil pošten trening pred odhodom na sobotno GP dirko za VN Danske, je za Škorjo dejal: "Ne bojim se za Nicka. Verjamem, da je sposoben odpeljati dobro dirko. Če mu bodo starti dobro uspevali, bi si lahko pripeljal nekaj točk. Izhajati pa moramo iz dejstva, da bo glede na kakovost nasprotnikov za Nicka lep uspeh že vsaka osvojena točka."

Članki iz rubrike