bukovec_brigita1 (1) Odkrito.si

Skrivnostna poroka Brigite Bukovec v tujini

horoskop_napoved Svet24.si

Horoskop za ponedeljek, 18. februarja

sanje Petisvet.si

Tako se bolezen najavi v sanjah!

jasmina dominić Svet24.si

Misterij Jasmininega trupla v zamrzovalni skrinji:...

kredarica Svet24.si

Jutro v Portorožu bolj hladno kot na Kredarici

Liam, Miley Cyrsu Najstnica.si

Miley Cyrus delila še več fotografij s poroke

Leticia Calderon Njena.si

'Esmeralda' radostno: '15 let čiste ljubezni!'

STA
STA
0 27.06.2018 18:27:14

Olimpijski prvakinji po hudi nesreči operirali hrbtenico! Bo sploh še kdaj hodila!?

Nemka Kristina Vogel, olimpijska prvakinja v kolesarskem sprintu na velodromu z iger v Riu de Janeiru, je bila v torek udeležena v nesreči na treningu pred tekmo v sprintu za veliko nagrado Nemčije v Cottbusu. Na stezi se je zaletela v članico nizozemske mladinske ekipe ter utrpela več poškodb hrbtenice. Voglovo so že operirali v Berlinu.

Kot je poročal spletni portal Sportschau.de, so Voglovo po nesreči prepeljali najprej v bližnjo bolnišnico v Cottbusu, a so jo nato s helikopterjem prepeljali na kliniko v Berlinu, kjer so ponoči opravili več operativnih posegov na hrbtenici. Za zdaj o njenem zdravstvenem stanju ni podrobnejših podatkov.

"Zelo smo zaskrbljeni zaradi Kristine, bilo je grozno," je za nemško tiskovno agencijo dejal reprezentančni trener Detlef Uibel.

Voglova je trenirala skupaj s štirikratno mladinsko prvakinjo Pauline Grabosch. Ko je začela pospeševati, se je zaletela v kolesarko, ki je nenadoma prikolesarila na stezo, ter padla na betonsko stezo.


Voglova je bila pred devetimi leti že udeležena v nesreči, ko jo je med treningom pri njenem domu zadel minibus ter je bila dva dneva v umetni komi. Takrat je utrpela zlom vretenca, čeljusti in več zlomov rok in zapestja.

Po poškodbi se je vrnila na steze ter osvojila 11 naslovov svetovne prvakinje v ekipnih in posamičnih sprinterskih preizkušnjah ter v keirinu.

Sedemindvajsetletnica je na olimpijskih igrah leta 2012 v Londonu osvojila zlato v ekipnem sprintu, štiri leta kasneje je osvojila še najžlahtnejše odličje v posamičnem sprintu na velodromu.

Kot je dejal Jeffrey Kimmels, tiskovni predstavnik nizozemske kolesarske zveze, mlada kolesarka, s katero sta se z Voglovo zaleteli, ni utrpela hujših poškodb in je z njo vse v redu.

Članki iz rubrike