Tanja Ribič 1 Odkrito.si

Družina Tanje Ribič zaradi Đura v šoku!

iča Svet24.si

Umrla humoristka Iča Putrih

Luna Petisvet.si

Konec sprenevedanja, na dan prihaja resnica!

matjaž han, miha kordiš Svet24.si

Matjaž Han Levici: "Fantje mladi, ta trenutek ...

Saša Lendero 2 Svet24.si

Saša Lendero ima eno težavo z vodenjem ...

can yaman Njena.si

Takšno telo pod obleko skriva Ferit

milan Njena.si

Junakom šova Ljubezen po domače podivjali hormoni

STA
STA
0 28.06.2018 22:59:25

Šutejeva srebrna, Mišmaševa bronasta v Tarragoni

www.alesfevzer.com
Šesti tekmovalni dan na sredozemskih igrah v Tarragoni so končali atleti, uspešna pa je bila tudi slovenska zasedba. Tina Šutej je v skoku s palico zasedla drugo mesto, Maruša Mišmaš pa je bila tretja na 3000 metrov z zaprekami.

Šutejeva je imela nekaj težav na 4,21 metra, ki jih je preskočila šele v tretjem poskusu, potem pa je zmogla še 4,31 v prvem in 4,41 metra v drugem poskusu. Letvico je nato na 4,46 m dvakrat podrla, jo postavila še na 4,51 m, a tudi ni bila uspešna, tako da je sredozemske igre končala s srebrno medaljo za 4,41 metra.

Zmagala je Francozinja Ninon Guillon-Romarin (4,46 m), tretje mesto je pripadlo Grkinji Nikoleti Kyriakopoulou (4,31 m).


V teku na 3000 metro z zaprekami pa je Mišmaševa z odličnim finišem prišla do brona. Večino teka je že bila tretja, a jo je nato prehitela Španka Irene Sanchez-Escribano Figueroa. Toda Slovenka je v zadnjem krogu pospešila, spet prišla do tretjega mesta in zanesljivo pritekla do brona z 9:35,57. Zmagala je Albanka Luiza Gega (9:27,73).


Veronika Domjan je v metu diska končala na sedmem mestu (56,26 m), s konkurenco je prepričljivo opravila Hrvatica Sandra Perković (66,46 m).

Atletski kolajni sta današnji slovenski izkupiček dvignili na šest, kar pomeni, da je bil šesti dan iger doslej najuspešnejši; zlato si je priboril namiznoteniški igralec Darko Jorgić, tri brone so dobili igralci golfa. Skupno je Slovenija zdaj pri 25 medaljah v Tarragoni.

Članki iz rubrike