IMG-3874 Odkrito.si

Kdo je njen skriti ljubimec?!

Dragan Kojić Keba in Severina Svet24.si

Severinin tast razkril družinske skrivnosti

smrt1montazaJaka Koren Petisvet.si

Trije pogledi na smrt

melania trump Svet24.si

Prva dama Melania želi iz Bele hiše napoditi ...

tomica banfic Svet24.si

Očarljivi Hrvat, ki je omrežil vse Slovenke

Miley Cyrus in Liam Hemsworth Najstnica.si

To je ostalo od hiše Miley Cyrus

Isaac Palma in žena Patricija Njena.si

Isaac Palma spakiral kovčke in zapustil Slovenijo

STA
STA
0 28.06.2018 22:59:25

Šutejeva srebrna, Mišmaševa bronasta v Tarragoni

www.alesfevzer.com
Šesti tekmovalni dan na sredozemskih igrah v Tarragoni so končali atleti, uspešna pa je bila tudi slovenska zasedba. Tina Šutej je v skoku s palico zasedla drugo mesto, Maruša Mišmaš pa je bila tretja na 3000 metrov z zaprekami.

Šutejeva je imela nekaj težav na 4,21 metra, ki jih je preskočila šele v tretjem poskusu, potem pa je zmogla še 4,31 v prvem in 4,41 metra v drugem poskusu. Letvico je nato na 4,46 m dvakrat podrla, jo postavila še na 4,51 m, a tudi ni bila uspešna, tako da je sredozemske igre končala s srebrno medaljo za 4,41 metra.

Zmagala je Francozinja Ninon Guillon-Romarin (4,46 m), tretje mesto je pripadlo Grkinji Nikoleti Kyriakopoulou (4,31 m).


V teku na 3000 metro z zaprekami pa je Mišmaševa z odličnim finišem prišla do brona. Večino teka je že bila tretja, a jo je nato prehitela Španka Irene Sanchez-Escribano Figueroa. Toda Slovenka je v zadnjem krogu pospešila, spet prišla do tretjega mesta in zanesljivo pritekla do brona z 9:35,57. Zmagala je Albanka Luiza Gega (9:27,73).


Veronika Domjan je v metu diska končala na sedmem mestu (56,26 m), s konkurenco je prepričljivo opravila Hrvatica Sandra Perković (66,46 m).

Atletski kolajni sta današnji slovenski izkupiček dvignili na šest, kar pomeni, da je bil šesti dan iger doslej najuspešnejši; zlato si je priboril namiznoteniški igralec Darko Jorgić, tri brone so dobili igralci golfa. Skupno je Slovenija zdaj pri 25 medaljah v Tarragoni.

Članki iz rubrike