Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

plimovanje, piran, obala, morje, poplava-2023 Svet24.si

V Sloveniji je povprečen občan zadolžen za 629 ...

jv_0 Necenzurirano

Kaj se skriva v ozadju nenadnega odhoda direktorja...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

ronaldo 11 Ekipa24.si

Avtor selfija v velikih težavah: zaradi vdora na ...

ela mei2 Njena.si

Skrito v raju: 'Ela' nenadoma vidno spremenjena?

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

STA
STA
0 28.06.2018 19:47:25

Jorgić zlat v Tarragoni, v golfu trije broni

Na sredozemskih igrah v Tarragoni je namiznoteniški igralec Darko Jorgić poskrbel za drugo slovensko zlato. V finalu posamične konkurence je premagal Španca Jesusa Juncala Cantera s 4:0.

Sredozemske igre v Tarragoni se prevešajo v sklepni del; šesti tekmovalni dan so bili Slovenci spet uspešni, saj so zbirko medalj povečali z drugim zlatom in tremi broni. Zlat je bil namiznoteniški igralec Darko Jorgić, tri bronaste medalje so dobili tekmovalci v golfu.

Za dosežek dneva je poskrbel Darko Jorgić. Brez večjih težav se je prebil v finale posamičnega tekmovanja v namiznem tenisu, proti tekmecem je le v enem od sedmih dvobojev do odločilne tekme oddal več kot en niz. Tudi v polfinalu je premagal Turka Ibrahima Gunduza s 4:1 in se brez težav uvrstil v finale, kjer je nato gladko s 4:0 v nizih odpravil še domačina Jesusa Cantera Juncala, ta je pred tem v četrtfinalu izločil drugega slovenskega predstavnika Denija Kožula.

"Pred sredozemskimi igrami sem malo manj treniral, a je to včasih tudi dobrodošlo. Ta turnir uvrščam visoko, to so moje prve sredozemske igre in sem takoj prvi. Res sem vesel. Po kakovosti so pred temi igrami samo OI in svetovno ter evropsko prvenstvo. Razmere so bile težke, v dvorani je 30 stopinj, brez klime. A kdor se najhitreje prilagodi, pač zmaga in tudi to se zdaj vidi," je po uspehu razmišljal Jorgić.

Potem ko je brez večjih težav dobil prva niza (oba z 11:8), je imel nekaj več dela v tretjem, ko je lovil tekmeca po zaostanku z 9:10, ga ujel pri 11:11 in nazadnje zmagal s 13:11. Tudi v četrtem je poskrbel za nekoliko tesnejšo končnico, dvakrat je vodil za štiri točke, pa tekmecu dovolil, da se je povsem približal, nazadnje pri 11:11, a je potem zmagal s 13:11.

"Celotno tekmovanje je delovalo gladko, ampak na koncu sem nekaj točk tudi izgubil in skoraj izgubil tudi niz. Imel sem nekaj težav že v skupini, z vsemi tekmeci se moraš potruditi maksimalno. Vsi igralci se poznamo, nekako se je izkazalo, da sem bil najmočnejši," je o poteku celotnih iger dejal Jorgić.

Odbojkarice pa so morale po težki tekmi priznati premoč Francozinjam z 2:3 (-11, 18, 23, -16, 7), s katerimi so se merile za vstop v polfinale, tako da jim na sredozemskih igrah ostaja boj za mesta od 5 do 8. Začetek tekme, za odbojko so prireditelji v Tarragoni zanimivo prizorišče pripravili kar v mestni bikoborski areni, je pripadel Franciji. Prvi niz so Francozinje dobile dokaj gladko, potem pa so se Slovenke vrnile v igro. Drugi niz je bil njihov, slavile so zanesljivo s 25:18, v tretjem pa jim je uspelo nadoknaditi zaostanek štirih točk in poskrbeti za preobrat in zmago s 25:23.


A nazadnje so se vendarle veselile Francozinje. V četrtem nizu so znale unovčiti nezbranost Slovenk, ki so ostale pri 16 točkah, tudi zadnji niz več kot dve uri dolge tekme pa se ni iztekel po slovenskih željah in za medalje se bodo borile Francozinje.
"Res je bila težka tekma, mislim, da nam je na koncu zmanjkalo zbranosti. Želja je bila zelo velika, tekma je bila pomembna za vstop v polfinale. Gremo naprej, k novim zmagam. Smo razočarane, prespale bomo to tekmo in zdaj gremo na drugo tekmo po zmago," je dvoboj ocenila Žana Zdovc Šporer.

"Med tekmo je naša zbranost precej nihala. Pešal je sprejem, nismo prišle do zaključka v napadu, blok ni deloval, kot bi si želele in vse to je pripeljalo do izida, kot je bil. Želja je bila velika, a očitno je ostalo samo pri želji in tega nismo prenesle na igrišče," pa je bila razočarana tudi Veronika Mikl.

Sredozemski turnir v golfu pa se je v Tarragoni za Slovenijo končal s tremi bronastimi medaljami. Osvojili so jih ženska ekipa (Ana Belac, Vida Obersnel, Pia Babnik), Ana Belac je bila tretja tudi med posameznicami, pri moških pa si je bron priigral Žan Luka Štirn.

Na teniških igriščih je v Tarragoni med Slovenci v konkurenci ostala le še Veronika Erjavec, ki se je uvrstila v polfinale. V današnjem četrtfinalu je gladko zmagala, premagala je Tunizijko Chiraz Bechri s 6:2, 6:1.

Rokometašice so igrale zadnjo tekmo v predtekmovanju, merile so se z Grčijo in zmagale z 29:24.

Sredozemski turnir v golfu pa se je v Tarragoni za Slovenijo končal s tremi bronastimi medaljami. Osvojili so jih ženska ekipa (Ana Belac, Vida Obersnel, Pia Babnik), Ana Belac je bila tretja tudi med posameznicami, pri moških pa si je bron priigral Žan Luka Štirn.

Članki iz rubrike