favorskaya Svet24.si

Ruske oblasti aretirale novinarko, ki je pokrivala...

Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

ronaldo 11 Ekipa24.si

Avtor selfija v velikih težavah: zaradi vdora na ...

ela mei2 Njena.si

Skrito v raju: 'Ela' nenadoma vidno spremenjena?

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

STA
STA
1 27.06.2018 22:15:41

Dober dan v Tarragoni za judoiste, slab za rokometaše

Martin Metelko / M24.si
Slovenski športniki so peti dan sredozemskih iger v Tarragoni poskrbeli za nove medalje. Zbirali so jih judoisti, ki so dobili tri bronaste, na stopničke so stopili David Štarkel, Maruša Štangar in Andraž Jereb.

Slovenija je po petih dneh iger, te se bodo v Tarragoni in okolici končale 1. julija, zdaj pri 19 medaljah.

Danes so odločilno tekmo v boju za najvišja mesta igrali rokometaši. Po zmagi in porazu v predtekmovalni skupini jih je na poti do polfinala čakala težka in tradicionalna ovira - Hrvaška.

Južni sosedje so tekmo nekoliko bolje začeli, v drugi polovici prvega polčasa prišli do minimalnega vodstva, polčas dobili za gol (9:8), v nadaljevanju pa so Slovenci poskušali vse, da bi spremenili potek tekme.

A dolgo ni kazalo, da jim bo uspelo. Približali so se največ na gol zaostanka, potem pa so Hrvati spet pobegnili. Niti več dobrih obramb Urha Kastelica niti razpoloženi Gal Marguč s petimi goli na koncu nista bila dovolj, namesto gola za izenačenje so sami naredili več napak, Hrvaška pa je spet pobegnila na +2. Zadnjo priložnost so imeli Slovenci v zadnji minuti pri zaostanku za gol in po obrambi Kastelica, a so nato izgubili žogo in tudi tekmo s 16:17.

"Mogoče so imeli malo sreče, odločala je ena žoga. A mi smo imeli toliko priložnosti, pa nismo niti ene izkoristili, da bi prišli do izenačenja in pritisnili na plin. Oboji smo dobro igrali v obrambi, mi pa smo imeli velike težave v zaključkih napadov zadnjih 15 minut, kar je bilo odločilno. Z igrami doslej ne moremo biti najbolj zadovoljni, še vedno pa gremo na peto mesto," je dvoboj ocenil Tilen Kodrin. Rokometašem na SI ostaja boj za mesta od 5 do 8.

Kolesarji so danes opravili cestno dirko, kjer je bil zelo blizu medalji tudi Rok Korošec, a je po ciljnem sprintu ostal na nehvaležnem četrtem mestu.


Judoisti so danes začeli sredozemski program s tremi medaljami. Prva je bila po dopoldanskem delu, ko si je v repasažu priborila možnost priti do brona, na vrsti Maruša Štangar in tudi hitro opravila svoje delo. V boju za bron kategorije do 48 kg je namreč po dobrih dveh minutah z iponom odpravila Turkinjo Diaro Lahmahekim.

"Z medaljo sem zadovoljna, lahko bi bilo seveda več. A o medalji lahko odloča samo ena izgubljena borba. Slabše sem začela in izgubila prvo borbo, potem pa sem po repasažu osvojila še tri borbe in prišla do brona. Na sredozemskih igrah ni vseh držav, je pa konkurenca dokaj močna in mi medalja veliko pomeni," je bron pospremila Maruša Štangar.

Prek repasaža so si možnosti za bronaste medalje priborili še trije Slovenci, David Štarkel (do 60 kg) se je meril z Issamom Bassaujem iz Maroka. Ponovil je pristop reprezentančne kolegice in si najprej priboril prednost, potem pa tekmeca ugnal z iponom po dveh minutah boja.

"Ko sem šel na igre, sem si rekel, da bom vesel kakršnekoli medalje in sem tudi te zelo vesel. V četrtfinalu sem naletel na premočnega Turka. Te medalje sem res zelo vesel, skoraj tako je, kot da bi bila zlata," je bil z razpletom zadovoljen tudi Štarkel.

Naslednja je bila na vrsti Anja Štangar, ki pa ni ponovila dosežka svoje sestre. Njena tekmica v kategoriji do 52 kilogramov Turkinja Irem Korkmaz je bila močnejša in je borbo za bron dobila z iponom, tako da je Slovenka ostala brez kolajne.

Zadnjo današnjo judoistično priložnost za skok na zmagovalni oder je imel Andraž Jereb, ki se je v boju za bron kategorije do 66 kg meril z Egipčanom Mohamedom Abdelmawgoudom. Tudi on je bil zanesljiv in je tekmeca odpravil z iponom.

"Pričakovanja so bila še nekoliko višja, a sem že v prvem krogu izgubil s tekmecem, ki je bil na prejšnjih igrah prvak. Po uvodnem porazu se je bilo treba zbrati, dobil sem borbe v repasažu, potem pa še boj za tretje mesto. Tega tekmeca poznam, večkrat sva se že merila in sem se nanj pripravil. Dvoboj za bron sem suvereno pripeljal do konca, bistveno bolje kot dopoldanski del," pa je svoje nastope v Tarragoni ocenil Jereb.

Članki iz rubrike