Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ab
ab
10.08.2015 11:45:18
Deli članek:

Avbelj na Češkem povozil konkurenco

ab
Boštjan Avbelj

Pretekli konec tedna sta se na Autodromu Most (Češka) odvijali sedma in osma dirka letošnje sezone Germanol Adria Race Cupa. Boštjan Avbelj je na obeh dirkah zmagal z ogromno prednostjo, skoraj pol minute.

V sončnem in zelo vročem vremenu se je na kvalifikacijah najbolje znašel Peter-Concradin Schreiber (Švica), drugi čas je postavil Martin Lengyel (Madžarska), tretjega pa Boštjan Avbelj. Nekoliko bolj izkušeni dirkač v krožno-hitrostnih dirkah Jaka Marinšek je zasedel četrto mesto.
 
Na prvi dirki smo na začetku spremljali boj med Schreiberjem, Lengyelom, Avbljem in Marinškom, a se je po nekaj krogih Avbelj odpeljal od zasledovalne skupine. Marinšek in Lengyel sta odstopila zaradi tehničnih okvar. Marinšek je odlomil stopalko za plin, Lengyel pa poškodoval pogonsko gred. V borbi za stopničke so se borili skoraj vsi twingi. Iz ozadja se je najbolje prebil Gašper Dernovšek in po dolgem boju s Schreiberjem osvojil drugo mesto, Schreiber je končal tretji.
 
Drugi štartni položaj je določala uvrstitev iz prve dirke. Avbelj je štartal prvi in vodil od štarta do cilja. V ozadju smo bili ponovno priča ostrim bojem, prva žrtev je bil Martin Lengyel. Nato je odstopil še Gašper Dernovšek, ki se je ponovno zapletel s Schreiberjem, ob trku poškodoval zadnji del avtomobila, nato je avto še zagorel. Tretje mesto si je privozil Luka Glazer, dugo Peter-Concradin Schreiber, Avbelj je končal prvi z več kot pol minute prednosti.
 
Naslednja dirka bo 22. in 23. avgusta na slovaškem Slovakiaringu.

psno