Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
tu
tu
10.08.2015 08:59:13
Deli članek:

Nišikori do 10. turnirske zmage

Japonec Kei Nišikori je zmagovalec turnirja v Washingtonu. V finalu je po treh nizih ugnal velikana Johna Isnerja in osvojil 10. lovoriko v karieri.

Pred obema turnirjema serije masters so čez lužo tenisači opravili z nastopi v Washingtonu. Do 10. lovorike v karieri se je dokopal Japonec Kei Nišikori, ki je v izenačenem dvoboju ugnal domačina Johna Isnerja s 6:4, 4:6, 6:4

Po novem četrti tenisač sveta je prevladoval v izmenjavah z osnovne črte, nezbranost pa si je privoščil zgolj na začetku drugega niza, ko je 208 centimetrov visoki Američan prišel do edinega odvzema servisa v obračunu. 

Ob odličnih servisih je Isner izenačil v nizih, a Japonec se je v tretjem zbral, brejk dosegel v 3. igri odločilnega niza in v medsebojnem seštevku dvobojev izenačil na 1:1. V žep je pospravil 343.000 ameriških dolarjev in napredoval na 4. mesto računalniške lestvice. Visokorasli Američan je zaslužil okoli 150. tisočakov in se povzpel na 12. mesto ATP-jeve lestvice. 

Od ponedeljka naprej se bodo najboljši tenisači mudili v Montrealu, kjer jih čaka turnir serije masters. Pred OP ZDA bodo igrali še v Cincinnatiju.