Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
il
il
12.08.2014 19:08:51
Deli članek:

Marquez pričakuje Yamahin napad

Motociklisti v razredu MotoGP ne počivajo. Konec tedna se bodo namreč mudili v Brnu, kjer je na sporedu VN Češke. To je enajsta dirka sezone, na prvih desetih pa je zmagal aktualni svetovni prvak Marc Marquez.

Čeprav je branilec naslova konec prejšnjega tedna v ameriškem Indianapolisu slavil desetič zapored, ni imel veliko časa za proslavljanje, le dva dneva pozneje se je namreč z moštvom odpravil proti stari celini. Pred češko preizkušnjo pa je povedal, da v Brnu pričakuje napad Yamahinih dirkačev Valentina Rossija in Jorgeja Lorenza. Tako razmišlja predvsem zaradi tega, ker Brno velja za dirkališče, ki nekoliko bolj ustreza Yamahi. Pri tem pa upa, da bodo nedavna testiranja v Brnu koristila tudi njegovi ekipi.

"Kar naprej se nekaj dogaja, po nedeljski dirki smo imeli z moštvom večerjo, včeraj pa smo že cel dan potovali proti Evropi. V Brnu sem imel v preteklosti kar dobre rezultate, čeprav to ni ena izmed mojih ljubših stez. Pred enim mesecem smo tu opravili testiranja. Upam, da bodo podatki, ki smo jih takrat zbrali, koristni, čeprav je bil oprijem zelo slab. Vsi dobro vemo, da je Yamaha tu že tradicionalno zelo močna, zato bomo morali v petek trdo delati, če želimo v nedeljo naskakovati zmago," se je pred enajsto dirko sezone razgovoril 21-letni Španec, ki ima v skupnem seštevku 89 točk prednosti pred moštvenim kolegom Danijem Pedroso. Tretji Rossi zaostaja 93, četrti Lorenzo pa že 133 točk.