Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
Tamara Pocak
Tamara Pocak
12.08.2014 13:40:07
Deli članek:

Zmaji zavihali rokave, prišel še Kumer

Arsen Perić

V ponedeljek je dvorana Tivoli spet zaživela. V zelo spremenjeni zasedbi, z novim trenerjem, a s še vedno visokimi cilji. Najnovejša okrepitev ACH Volleyja je David Kumer.

V polnem pogonu te dni že odbojkarske ekipe, med zadnjimi pa je priprave na novo sezono začel tudi aktualni državni prvak. V dvorani Tivoli, ki je zadnjih nekaj sezon novo domovanje zmajev, je bilo na spoznavnem treningu kar nekaj novih obrazov, vključno s trenerjem Tomijem Šmucem, ki je na tem mestu nasledil Luko Slabeta. 


MEŠANICA IZKUŠENJ IN MLADOSTI
Motivacije in dobre volje v uvodu v pripravljalno obdobje fantom ne manjka, odločeni so namreč utišati kritike. V primerjavi z lansko sezono je imel Šmuc na treningu na voljo štiri stare znance tivolskega parketa: Andreja Flajsa, Mitjo Pleška, Jana Klobučarja in Maria Konciljo, neznanca v odbojkarskih vodah nista niti reprezentanta Matija Jereb in Miha Plot, najbolj zveneči okrepitvi letošnjega poletja. Poleg tega so se ekipi pridružili še Jan Kozamernik, Diko Purić, Stipe Jurić, Jure Kasnik in Bine Slovnik, ki so bili še lani del ekipe Črnuče ACH, ki se je brez poraza uspela uvrstiti v prvo ligo.

CEV


PRIHAJA TUDI AMERIČAN?
Edino vprašanje pred začetkom tekmovanja pa je bilo na mestu korektorja. To je zdaj vsaj delno tudi rešeno, saj so oranžni zmaji v svoje vrste zvabili mladinskega reprezentanta Davida Kumra, ki je nazadnje igral v Šoštanju. "Tako on kot Jan Kozamernuik sta trenutno na pripravah z mladinsko reprezentanco pred EP in se bosta ekipi pridružila kasneje. V teh dneh bomo imeli na preizkušnji še enega ameriškega korektorja, videli bomo, kako se bo vse skupaj izšlo," je povedal Šmuc in dodal, da bo ekipa naslednji teden že odigrala nekaj pripravljalnih tekem v Mariboru z reprezentancami Katarja, Tunizije in Kameruna, v naslednjih tednih se bodo najverjetneje pomerili tudi  z italijanskima ekipama Verone in Ravenne, kjer si kruh služita dva slovenska reprezentanta Mitja Gasparini in Klemen Čebulj. 

Trenutno v Tivoliju vlada sproščeno vzdušje, dopoldne se fantje potijo na treningu, danes popoldne pa bodo oddelali tudi prvi pravi trening v dvorani. Čas bo pokazal, kam se lahko ta pomlajena in spremenjena ekipa uvrsti tako v slovenskem kot evropskem merilu. Cilji kljub vsemu, kar se je v zadnjem letu dni dogajalo pod Rožnikom, ostajajo visoki.