stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

il
il
0 04.08.2014 15:04:46

Bolt se želi spustiti pod 19 sekund

V nedeljo so se v škotskem Glasgowu končale igre Commonwealtha, po katerih je najhitrejši Zemljan Usain Bolt sporočil, da se namerava bolj posvetiti teku na dvesto metrov.
Jamajčan, ki bo v drugi polovici meseca dopolnil 28 let, ima v lasti rekorda v teku na 100 in 200 metrov, na pravkar končanih igrah Commonwealtha pa je nastopil le v štafeti 4 x 100 metrov in Jamajki pomagal do zlate kolajne.

"Mislim, da sem v teku na 100 metrov naredil dovolj. Vem, da me želijo ljudje gledati, kako hiter sem v tej disciplini, vendar obožujem tudi tek na dvakrat daljši razdalji. Rad bi naredil nekaj posebnega zase. Zato je moj glavni cilj 200 metrov," je britanskim medijem razložil Bolt, ki je na 200 metrov najhitreje tekel 19,19 sekunde. To je bilo pred petimi leti na svetovnem prvenstvu v Berlinu. Takrat je rekordno tekel tudi na 100-metrski razdalji (9,58 sekunde).


"Svetovni rekord se lahko ves čas popravlja. Nikoli ne veš, kdaj bo prišel naslednji sprinter, ki bo dominiral. Na 200 metrov bi rad tekel pod devetnajstimi sekundami. To so moje velike sanje in eden največjih ciljev. Zato bom prav gotovo trdo treniral in videl bom, kaj lahko naredim," je povedal Jamajčan, ki se zaveda, da je vedno starejši in da bodo zato tudi njegovi cilji vse težje dosegljivi. "Včasih opaziš razliko, še posebej po treningu. Zdaj za regeneracijo potrebujem precej več ledenih kopeli, kar sploh ni prijetno. Še več moram delati in se ne smem toliko zabavati, kot sem se v preteklosti."

"Žal mi je, da v Glasgowu nisem mogel nastopiti v posamični konkrenci, saj je tukajšnja energija izjemna, stadion je bil ves čas nabito poln. Zdi se mi, da je bilo vse popolno," je po koncu tekmovanja na Škotskem še dodal Bolt, ki bo naslednjič nastopil 14. avgusta, ko bo tekel v Riu de Janeiru.

Članki iz rubrike