cg_zdravstveni_domovi Svet24.si

Prihodki v zdravstvu so se v petih letih povečali...

beli-pav Svet24.si

Foto: Beli pav ponosno razprl svoj rep

nov ct aparat, Pavel Berden in Dimitrij Kuhelj Necenzurirano

Bolniki v UKC Ljubljana ostajajo brez preiskav. ...

koscek erika Reporter.si

Poslovne skrivnosti partnerja Erike Žnidaršič: ...

Zoran Zeljkovic Ekipa24.si

Konec dvomov! Nov pretres v zmajevem gnezdu: ...

matija-rupel Njena.si

Skrito v raju: Igralec na odru gol kot glista

sveca Ekipa24.si

V hudi prometni nesreči na primorski avtocesti ...

nu
nu
0 08.10.2023 15:01:21

Velikan na krilih nekdanjega zvezdnika Barce porazil Elsnerja in njegove varovance (video)

Profimedia
Nogometaši Marseilla so v osmem krogu francoskega prvenstva na domačem Velodromu s 3:0 premagali Le Havre, ki ga s klopi vodi slovenski strateg Luka Elsner.

Velikan iz Provanse je do čvrstih temeljev za zmago prišel že v prvem polčasu, ko je v 18. minuti lastno mrežo zatresel Arouna Sangante, tri minute kasneje je bil natančen še Pierre-Emerick Aubameyang.

Pri Le Havru je v 40. minuti drugi rumeni karton prejel še Rassoul Ndiaye in otežil delo novemu prvoligašu. Končni izid je v 84. minuti postavil Ismaila Sarr, in sicer po podaji Aubameyanga.

Marseille je prekinil niz štirih tekem brez zmage v domačem prvenstvu in z 12 osvojenimi točkami začasno skočil na šesto mesto. Le Havre je po drugem zaporednem porazu padel na 13., a ga lahko danes prehitita vsaj še Lens in Lorient.



Popoldne bodo še obračuni Brest - Toulouse, Lyon - Lorient, Montpellier - Clermont ter Lens - Lille, večerni obračun bo Paris Saint-Germain - Rennes.

V petek je Nantes z 2:1 v gosteh ugnal Strasbourg, v soboto pa je Monaco v gosteh s 3:1 premagal Reims, Nice pa je bil prav tako na tujem z 1:0 boljši od Metza.

Monaco vodi na lestvici s 17 točkami, sledi Nice s 16, tretji Brest (14 točk) pa bi lahko ob zmagi točkovno ujel vodilni klub iz kneževine. Prvi favorit prvenstva PSG je peti z 12 točkami.

Značke: nogomet, francija

Članki iz rubrike