cg_zdravstveni_domovi Svet24.si

Prihodki v zdravstvu so se v petih letih povečali...

beli-pav Svet24.si

Foto: Beli pav ponosno razprl svoj rep

nov ct aparat, Pavel Berden in Dimitrij Kuhelj Necenzurirano

Bolniki v UKC Ljubljana ostajajo brez preiskav. ...

koscek erika Reporter.si

Poslovne skrivnosti partnerja Erike Žnidaršič: ...

kidd doncic Ekipa24.si

Kakšno je najnovejše zdravstveno stanje Luke ...

Barron pred nekaj meseci .. Odkrito.si

Barron Trump - Za to je zaslužna slovenska kri!

pogacar 1 Ekipa24.si

Tako malo je manjkalo! Tukaj je posnetek, ...

nu
nu
24 07.10.2023 09:57:07

Šeško vabi Kampla v reprezentanco? Rekel sem, mu naj se vrne in pomaga - pravi mi, da ...

Benjamin Šeško iskreno o rojaku pri Leipzigu.

Slovenija je blizu uvrstitvi na Euro, ta bo v Nemčiji in po več letih bi utegnilo igranje za slovensko reprezentanco zamikati tudi v Nemčiji rojenega sina slovenskih staršev Kavina Kampla. O tem je v intervjuju za Ekipo SN spregovoril njegov novi slovenski soigralec v klubu in nesojeni soigralec v izbrani vrsti Benjamin Šeško. Seveda sem Kevinu rekel, naj se vrne v reprezentanco in nam pomaga," je na neposredno vprašanje odgovoril 20-letni napadalec. 

A hitro pojasnil in razblinil upe: "Toda gre bolj za šalo; spoštovati moram to, da pač ni v stanju, ko bi lahko na najvišji ravni igral tako za klub kot za reprezentanco. Biti profesionalec pomeni tudi poslušati svoje telo, tako kot to počne on. Med reprezentančnimi premori torej skrbi za svoje telo, se pa veliko pogovarjava o reprezentanci in govori mi, da smo videti res zelo dobro. Že večkrat je poudaril, da verjame v našo uvrstitev na evropsko prvenstvo."

Se pa v Leipzigu pogovarjata v slovenskem jeziku, ki gre po Šeškovih besedah Kamplu dobro od rok. "Pogovarjava se slovensko. Bil sem prav presenečen, da zna slovensko tako dobro. Včasih ga v šali zbadam, da se ne spomni kakšne povsem osnovne in preproste besede, spet drugič pa me preseneti s kakšnim res zakompliciranim stavkom in težkimi besedami, da kar debelo pogledam in mu rečem 'čakaj malo, prijatelj' (smeh). Šalo na stran, krasen dečko je in zelo sem vesel, da sva soigralca tukaj v Leipzigu, kjer si je naredil res veliko ime," je povedal. 

Članki iz rubrike