cg_zdravstveni_domovi Svet24.si

Prihodki v zdravstvu so se v petih letih povečali...

beli-pav Svet24.si

Foto: Beli pav ponosno razprl svoj rep

nov ct aparat, Pavel Berden in Dimitrij Kuhelj Necenzurirano

Bolniki v UKC Ljubljana ostajajo brez preiskav. ...

koscek erika Reporter.si

Poslovne skrivnosti partnerja Erike Žnidaršič: ...

Zoran Zeljkovic Ekipa24.si

Konec dvomov! Nov pretres v zmajevem gnezdu: ...

marjetka in rudi Njena.si

Poroka na prvi pogled: Rudi in Marjetka, ko ju ...

sveca Ekipa24.si

V hudi prometni nesreči na primorski avtocesti ...

nu
nu
0 02.10.2023 09:21:45

Noro, kakšen dosežek! Jan Oblak je postal velika legenda Atletica, glejte, kaj je uspelo slovenskemu kapetanu!

Profimedia
Nogometaši Atletico Madrida so se morali krepko potruditi za tri načrtovane točke v 8. krogu španskega prvenstva. Po Real Madridu in Osasuni so premagali Cadiz s 3:2, Jan Oblak pa se je vpisal med legende kluba.

Zasedba trenerja Diega Simeoneja je s tem vpisala 12. zaporedno zmago na domačem stadionu Civitas Metropolitano v španskem prvenstvu. To je njihova druga najdaljša serija v zgodovini po štirinajstih zmagah v nizu od maja 2012 do februarja 2013. Za vse tri točke so morali nadoknaditi zaostanek 0:2 iz 27. minute. Za goste sta do tedaj zadela Lucas Pires in Roger Marti. Pri obeh zadetkih je bil slovenski vratar Jan Oblak brez moči.

Atletico Madrid je zaostanek znižal v 32. minuti z zadetkom Angela Corree, izenačil je na začetku drugega polčasa, ko je zadel Nahuel Molina, povedel pa v 67. minuti z drugim zadetkom Corree. Atletico je s peto zmago v sezoni skočil na četrto mesto na lestvici (16 točk), čaka pa ga še zaostala tekma s Sevillo. Vodi Real Madrid (21), ki je v soboto premagal do tega kroga vodilno Girono (3:0), druga je Barcelona (20), ki je v petek ugnala Sevillo (1:0), tretja pa je Girona (19).

Jan Oblak pa je včeraj prejel prav posebno priznanje: zbral je namreč 400 nastopov za Atletico v vseh tekmovanjih in, kot so zapisali na spletni strani kluba, postal prava legenda Atletica. Hkrati pa je postal tujec z največ nastopi za velikana iz Madrida. Vsekakor dosežek, vreden izjemnega poklona. 

Značke: nogomet, španija

Članki iz rubrike