cg_zdravstveni_domovi Svet24.si

Prihodki v zdravstvu so se v petih letih povečali...

jesenice alge Svet24.si

Temni madež na Savi Dolinki je naraven pojav

nov ct aparat, Pavel Berden in Dimitrij Kuhelj Necenzurirano

Bolniki v UKC Ljubljana ostajajo brez preiskav. ...

koscek erika Reporter.si

Poslovne skrivnosti partnerja Erike Žnidaršič: ...

Zoran Zeljkovic Ekipa24.si

Konec dvomov! Nov pretres v zmajevem gnezdu: ...

Barron pred nekaj meseci .. Odkrito.si

Barron Trump - Za to je zaslužna slovenska kri!

pogacar 1 Ekipa24.si

Tako malo je manjkalo! Tukaj je posnetek, ...

Ekipa SN
Ekipa SN
1 03.10.2023 06:40:15

Ekskluzivni intervju z Benjaminom Šeškom v Ekipi SN: o Euru, izzivu z Dončićem, Kamplu ...

Profimedia
Ekipa tiskane izdaje Ekipe SN je v zadnjih dneh v Leipzigu obiskala Benjamina Šeška in z njim opravila tudi izjemno zanimiv intervju, ki si ga lahko v celoti preberete le v tiskani izdaji Ekipe SN.

Vas ljudje prepoznajo na ulici, vas ustavljajo? Kako je s tem tukaj? Nekako se nam zdi, da od povsod pogledujejo proti vam, a pri tem tudi ostane?

Več ko je zadetkov, bolj sem prepoznaven na ulici (smeh). Ljudje so tukaj res bolj zadržani oziroma predvsem diskretni in se ne vtikajo v druge. Precej redko kdo pristopi, pa še takrat se nekajkrat opraviči, da je zmotil za kako fotografijo ali podpis. Saj me poznate: nič ne bi imel proti, če bi bilo tega več, ker imam res rad vse oblike stikov z navijači in oboževalci. A kot ste ugotovili tudi sami, gre pri moji prepoznavnosti tukaj večinoma za to, da gledajo za mano ali si šepetajo in se pogovarjajo o mojem priimku, pa o moji vlogi v moštvu ali o tem, kaj sem naredil ali česa nisem naredil na zadnji tekmi.

Obrniva list na reprezentančni oder. Slovenija že zelo dolgo ni bila tako blizu uvrstitvi na veliko tekmovanje, kot je pred oktobrskim in novembrskim terminom aktualnih kvalifikacij uvrstitvi na naslednje evropsko prvenstvo – kako se ob tem počutite?

Že samo po sebi bi bilo prekrasno, če bi se uvrstili na veliko tekmovanje. Da bi mi kaj takega uspelo že tako zgodaj v karieri, da bi praktično iz prvega pravega poskusa prišel do tako izrazitega vrhunca, kot je posebej za nas iz tako majhne države igranje na evropskem prvenstvu, pa je sploh še toliko bolj navdušujoče. Zavedam se, kakšno srečo imam, da sem viden član reprezentance postal prav v obdobju, ko jo odlikuje tako imenitna skupina fantov, med katerimi vlada tako sijajno vzdušje, da se vsakokrat zelo veselim zbora izbrane vrste in njenih naslednjih tekem.

Obrnilo se je tako, da če se boste res uvrstili na veliko tekmovanje, ga boste seveda igrali v svoji novi nogometni domovini Nemčiji. Lahko bi se obrnilo celo tako, da bi kakšno tekmo za Slovenijo igrali tukaj, ravno v Leipzigu?

Ves čas razmišljam, kako lepo bi bilo, če bi se po celotni sezoni v Nemčiji vrnil sem tudi poleti in s Slovenijo igral na Euru, ki bo ravno v tej državi. Ne morem vam povedati, kako vrhunsko bi zame bilo, če bi se to zgodilo. Imate prav, predstavljajte si, da bi se uvrstili na evropsko prvenstvo, nato pa bi kakšno tekmo s Slovenijo in za Slovenijo igral ravno v Leipzigu. To bi bilo noro. Prepričan sem, da bi kamorkoli v Nemčiji prišlo ogromno slovenskih navijačev, ki so resnično fantastični in pred katerimi tako zelo rad igram. Podpora navijačev je za to reprezentanco vse in prepričan sem, da to tudi kažemo. Tukaj v Leipzigu pa bi imel kar dvojno podporo, saj bi zame navijali tako Slovenci, ki bi pripotovali, kot moji tukajšnji someščani. Če ne bi igrali ravno proti Nemčiji, seveda (smeh). Združila bi se dva moja doma, to bi bilo res sanjsko. Verjamem, da nam bo uspelo zaigrati na Euru; imamo dovolj kvalitete in več kot dovolj želje, potem pa bomo videli, ali nas usoda res lahko pripelje v Leipzig.

CELOTEN POGOVOR S ŠEŠKOM O VZDUŠJU V REPREZENTANCI, O TEM, KAJ PREDLAGA DONČIĆU, O TEM, ALI JE SKUŠAL PREPRIČATI KAMPLA, DA SE VRNE V SLOVENSKO IZBRANO VRSTO, O PRIHAJAJOČEM DVOBOJU S HAALANDOM IN ŠE ČEM SI LAHKO PREBERETE LE V TISKANI IZDAJI EKIPE SN, KI JO DOBITE TUDI NA TRAFIKA24.SI. 

Članki iz rubrike