franci kek Lady

Petru Vilfanu je dal banano

steven-tyler Svet24.si

Sodnik zavrnil tožbo proti Stevenu Tylerju

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

drama prenova-pl Reporter.si

Namesto države bo služil zasebnik: 2,55 milijona...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

ku, sta
ku, sta
29 27.11.2023 19:36:21

Čas za Luka Magic! Uf, kakšno druščino je v kvalifikacijah za olimpijske igre dobila Slovenija!

profimedia
Končan je žreb kvalifikacij za olimpijske igre, Slovenija ni imela srečne roke.

Slovenija bo med 2. in 7. julijem prihodnje leto potrebovala Luka Magic. Čarovnijo Luke Dončića. Na današnjem žrebu kvalifikacijskih skupin je namreč dobila zahtevno druščino.  Drugi zaporedni nastop na turnirju dvanajstih ekip v Parizu si bodo slovenski košarkarji skušali julija naslednje leto izboriti v Pireju, kjer bodo tekmovale še reprezentance Grčije, Nove Zelandije, Hrvaške, Dominikanske republike in Egipta.

Na olimpijski turnir se bodo uvrstili le zmagovalci turnirjev, ki bodo potekali še v Valencii, Rigi in San Juanu na Portoriku. To bodo hkrati zadnji štirje udeleženci OI, na katere so že uvrščene Francija kot gostiteljica, Nemčija ter Srbija kot najvišjeuvrščeni evropski ekipi z letošnjega svetovnega prvenstva v Aziji, Kanada in ZDA kot najboljši predstavnici Amerik na SP ter ekipe Japonske, Avstralije in Južnega Sudana kot vodilne na svojih celinah.

Na žrebu v Švici je bila Slovenija v prvem kakovostnem bobnu skupaj s Španijo, Latvijo in Litvo. V drugem bobnu je bila Grčija, v tretjem Dominikanska republika, v četrtem Nova Zelandija, v petem Hrvaška in v zadnjem Egipt.

Na vsakem od štirih kvalifikacijskih turnirjev, ki so na sporedu od 2. do 7. julija, bodo ekipe razdeljene v dve skupini. Slovenija bo v skupini A z Novo Zelandijo in Hrvaško, v skupini B pa so Grčija, Dominikanska republika in Egipt.

Slovenija bo prvo tekmo igrala 2. julija 2024 proti Hrvaški. Po dnevu premora 3. julija, ko se bosta med seboj pomerili Hrvaška in Nova Zelandija, pa se bo 4. julija pomerila z Novo Zelandijo

Po dveh tekmah se bosta najboljši ekipi uvrstili v polfinale, le zmagovalec finala pa bo dobil mesto na OI v Parizu in Lillu, ki bodo potekale od 26. julija in 11. avgusta 2024.

Slovenija si je mesto na OI v Tokiu izborila na kvalifikacijskem turnirju v Kaunasu, kjer je v finalu na krilih Luke Dončića premagala gostiteljico Litvo.

Slovenski reprezentant Zoran Dragić je po žrebu za spletno stran KZS povedal: "Skupina je težka. Grčija pred domačimi navijači bo zagotovo trd oreh, a podobno je bilo tudi v Kaunasu, kjer je bila Litva nesporni favorit. Upam, da bodo vsi igralci do tedaj zdravi in da se bomo v kompletni zasedbi borili za olimpijske igre."

Klemen Prepelič pa je dodal: "Brez dvoma smo dobili težko skupino in težak turnir. Grčija, Hrvaška in Dominikanska republika bodo zahtevni tekmeci. Hkrati pa je Pirej zelo dostopen, tako da lahko v Grčiji pričakujemo lepo število slovenskih navijačev, ki so naš šesti igralec."

KVALIFIKACIJSKI TURNIRJI

VALENCIA (ŠPANIJA)

Skupina A
Libanon
Angola
Španija

Skupina B
Finska
Poljska
Bahami

RIGA (LATVIJA)

Skupina A
Gruzija
Filipini
Latvija

Skupina B
Brazilija
Kamerun
Črna gora

PIREJ (GRČIJA)

Skupina A
Slovenija
Nova Zelandija
Hrvaška

Skupina B
Egipt
Grčija
Dominikanska rep.

SAN JUAN (PORTORIKO)

Skupina A
Mehika
Slonokoščena obala
Litva

Skupina B
Italija
Portoriko
Bahrajn

Članki iz rubrike