Mobilna verzija
šarac Odkrito.si

Miki Šarac in skrivnostna svetlolaska

transavia, letalo Svet24.si

Začelo se je s prdenjem, končalo z zasilnim ...

nazif mujić Svet24.si

Po trpljenju in revščini se je poslovil igralec ...

denar, pokojnine Svet24.si

Konec varčevalnih ukrepov za pokojnine

ženske spodnje hlače Najstnica.si

Skrivnost razkrita: Temu služi žepek na ...

Artur Štern Njena.si

Artur Štern se vrača!

tina maze2 Njena.si

Podrobnosti poroda Tine Maze

ku
ku

MED NAJVEČJIMI! Dončić presegel Petrovića: TO je največji podvig 18-letnika in drugi največji podvig ...

Fiba

Luka Dončić se je s še eno izjemno predstavo v četrtfinalu evropskega prvenstva vpisal v zgodovino.

To poletje je Luka Dončić pri osemnajstih letih prvič oblekel dres članske reprezentance in mnogi košarkarski strokovnjaki in navdušenci so se spraševali, kako se bo znašel v novi vlogi in kako bo prenesel pritisk, ki si ga je posledično naložil z izjemnimi predstavami v dresu Reala. 

Če je bil Dončićev začetek nekoliko počasen, pa se je mladenič z vsako odigrano tekmo več bolj sprostil in takrat, ko je bilo najbolj potrebno, pokazal svoj pravi obraz. Njegova energija je izjemna, njegova igra pa navdušujoča. Tudi proti Latviji je postregel z nekaj izjemnimi potezami, ki se jih ne bi sramovali največji mojstri v NBA, s svojim končnim dosežkom pa se je vpisal v zgodovino.

Postal je namreč najučinkovitejši osemnajstletnik v 40-letni zgodovini evropskih prvenstev s 27 točkami. To ga na večni lestvici najstnikov uvršča na drugo mesto. Pred njim je le Arvydas Sabonis, ki je na evropskem prvenstvu leta 1983 dosegel 28 točk na tekmi za tretje mesto med nekdanjo Sovjetsko zvezo in Nizozemsko. Slednja je bila povsem potolčena, saj je Sabonis zrežiral visoko zmago 105:70. Takrat je bil legendarni Litovec star devetnajst let. 

Na tem prvenstvu je svoj rekord evropskih prvenstev dosegel tudi legendarni Dražen Petrović, s katerim Luko Dončića največkrat primerjajo, in sicer je dosegel 25 točk na tekmi za 7. mesto med Jugoslavijo in Zahodno Nemčijo.

tabela doncic