Mobilna verzija
STA
STA

Ultimativni poklon za Bryanta: Ene enega, ampak kar DVA!

Reuters

Dresa s številkama, ki ju je nosil legendarni košarkar ekipe iz košarkarske lige NBA Los Angeles Lakers Kobe Bryant, bodo pod strop dvorane Staples Center v Los Angelesu dvignili 18. decembra, pred tekmo z Golden Stateom, so sporočili iz kluba, v kateri je legendarni ostrostrelec preživel vso svojo kariero.

Bryant, 18-kratni udeleženec tekme zvezd, je prvo desetletje igranja pri jezernikih nosil številko osem, nato jo je zamenjal s 24. Upokojil se je po sezoni 2015-16, zdaj pa bo postal deseti igralec ekipe iz Los Angeles, ki mu bodo izkazali čast in dvignili njegova dresa visoko v zrak. Pred njim so Lakers s tem počastili Wilta Chamberleina (nosil je številko 13), Elgina Baylorja (22), Gaila Goodricha (25), Magica Johnsona (32), Karima Abdul-Jabarja (33), Shaquilla O'Neala (34), Jamesa Worthyja (42), Jerry West (44) in Jamaala Wilkesa (52.)

"V otroštvu, ki sem ga preživljal v Italiji, sem pogosto sanjaril, kako moj dres vlečejo po drugo do stropa dvorane. Nisem pa si predstavljal, da bodo dvignili kar dva. To je zame velika čast," je dejal Bryant, s 33.643 tretji najučinkovitejši igralec vseh časov lige NBA.

"Nikoli ni obstajal dvom, da njegovega dresa ne bi dvignili po strop naše dvorane. On je legenda kluba in ima zagotovo mesto tam, kjer se častijo igralci naši največji igralci. Veselimo se slovesnosti, to bo za nas, Kobeja in njegovo družino poseben dan," pa napoveduje izvršna direktorica kluba iz Los Angelesa Jeanie Buss.

Značke: košarka , nba