Mobilna verzija
marko potrc Odkrito.si

Dokler ima Marko Potrč to, vse "štima"

george Svet24.si

FOTO: George ni nič kriv, a vzbuja nejevoljo

manica janezic Svet24.si

Kdo bo novi odgovorni urednik informativnega ...

piran Svet24.si

Počitnice v Sloveniji bodo znatno dražje

nails Najstnica.si

Poslovi se od lomljivih in krhkih nohtov

meral-cetinkaya-106929l Njena.si

Ko mama Zeynep odvrže filmsko masko ...

ANA_Gorske sanje_snemalni dan_025 Njena.si

Huda poškodba slovenske smučarke kriva za ...

nu
nu

Sašo Dončića za PREDSEDNIKA! Poglejte TO sporočilo naši VLADI in firmam: ČASTITE 15 avionov, ker ...

www.alesfevzer.com

Kot strokovni komentator je postal ena najbolj priljubljenih osebnosti na slovenski sceni.

Mnogi pravijo, da je car že zaradi tega, ker mu je pred 19 leti uspel Luka Dončić. No, enak car pa je Saša Dončić tudi zaradi nastopov v vlogi strokovnega komentatorja prenosov na Kanalu A in - v primeru četrtfinalnega obračuna z Latvijo - POP TV. Po zmagi na tej zadnji tekmi pa je zablestel še bolj kot kadarkoli do zdaj, zablestel je v vsem svojem sijaju košarkarskega misleca in sijajnega zabavljača z izjemnim smislom za humor. 

Ni pa nič humorističnega (pa čeprav je vse skupaj verjetno nerealno) v pozivu, ki ga je v mikrofon Pop TV-ja spesnil po koncu fantastične četrtfinalne predstave slovenske izbrane vrste. Ko je bilo govora, kaj si zaslužijo njegov sin in sinovi soigralci, je najprej govoril v strogo košarkarskem jeziku, nato pa se je odločil, da bo nagovoril - pozor - vlado republike Slovenije in vodilna slovenska podjetja, vodilne slovenske firme. 

""Mislim, da si ti fantje zaslužijo nekaj prav posebnega. Vlada republike Slovenije, Adria Airways, slovenska podjetja, poslušajte: Organizirajte in častite 10, morda tudi 15 čarterskih poletov, čarterskih avionov. 'Nafilajte' tole dvorano v četrtek, ker v četrtek bomo mi dobili še eno tekmo. Boljši smo od Španije, prepričan sem v zmago nad Španijo in v nedeljski finale. Zato je prav, da damo tem fantom podporo, kakršno si zaslužijo," je dejal in postal narodni junak.