kranj, prometna-nesreča, avtobus Svet24.si

Policija išče voznika avtobusa, ki je v Kranju ...

Kourtney Kardashian Svet24.si

Kourtney Kardashian ponosna na telo, ki ji je dalo...

Screenshot 2024-04-25 at 16.31.28 Necenzurirano

Žakelj obrnil ploščo: zdaj ve, da je na ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

poroka rudi marjetka Njena.si

Marjetko in Rudija razdvojili, a sta našla pot ...

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

gv
gv
5 13.09.2017 08:34:24

Američani NAVDUŠENI nad Dončićevo predstavo: Porzingisa je pospravil V ŽEP! (video)

Nora predstava Luke Dončića ni ostala neopažena. Celo v ZDA!

V ZDA z velikim zanimanjem spremljajo predstave Luke Dončića na letošnjem evropskem prvenstvu. Mladi slovenski košarkarski zvezdnik se je do zdaj zelo izkazal, najboljše pa pustil ravno za torkov obračun proti Latviji. Onkraj luže so si ta dvoboj ogledali še z večjim zanimanjem, saj je bil to dvoboj velike zvezde New York Knicksov Kristapsa Porzingisa in morda celo številke ena na prihodnjem naboru lige NBA Luke Dončića. In imeli so kaj videti!

Izenačena in odlična predstava tako Slovenije kot Latvije je zadovoljila slehernega košarkarskega navdušenca, nadvse zanimiv je bil pa tudi "obračun" najboljših strelcev tega dvoboja. Dončić jih je dosegel 27, toliko točk na evropskem prvenstvu ni dosegel še noben 18-letnik, Porzingis pa je bil s 34 točkami najboljši strelec tekme. A številni ameriški mediji in ljubitelji lige NBA so bili presenečeni nad tem, s kakšno lahkoto se je s precej izkušenejšim in skoraj 20 centimetrov višjim Latvijcem kosal eden najbolj perspektivnih košarkarjev ta hip. 

To potrjujejo tudi nekatere poteze, s katerimi je Dončić v obup spravljal visokega Latvijca. Med drugim se je neustrašno podal pod koš in prek Porzingisa dosegel koš za dve točki, še bolj pa je navdušil s potezo, ko se ga je briljantno otresel, ga vrgel iz ravnotežja in zadel za tri točke. Morda je šlo celo za koš, s katerim je dokončno prevesil tehtnico na stran Slovenije ...

Značke: dončić, porzingis

Članki iz rubrike