Bankomat Svet24.si

Ste ostali brez gotovine, vaša bančna kartica pa...

delavci Svet24.si

Slovenci delamo za manj, kot je evropsko ...

1712649659-0122maribor4-3-1712649604353 Necenzurirano

Ovadena županja, ki je po ovinkih prišla do ...

grims cerkev-kriz mora bit-facebook Reporter.si

Kako Cerkev omogoča predvolilno kampanjo Branka ...

nika kriznar 24 af Ekipa24.si

Pravljica Nike Križnar! Naša skakalka razkrila ...

dejan dogaja1 Njena.si

Dejan Dogaja in Kiara Haas: Ljubezen jima daje ...

luka doncic Ekipa24.si

Uau! Luka razkril, koliko avtomobilov ima trenutno...

ku
ku
34 12.09.2017 22:21:40

NOROOOOOOO! Nora TEKMA! Nor BOJ! In nor RAZPLET! Slovenija, kaj si naredilaaaaaaaaa!

Arhiv
Slovenska košarkarska reprezentanca je na neverjetnem srečanju ugnala Latvijo in se uvrstila v polfinale Eurobasketa.

Slovenci so na koncu slavili z neverjetnih 103:97, in sicer na resnično nori tekmi, polni preobratov. Slovenija je visoko dobila prvo četrtino, visoko izgubila drugo, nato visoko dobila tretjo in na začetku zadnje vodila za 13 točk, a dovolila infarktno končnico, v kateri pa so naši fantje bili bolj zbrani in nasploh boljši. Junaki? Goran Dragić na prvem mestu, a takoj za njim Luka Dončić, nato pa še Anthony Randolph, Gašper Vidmar in ostali. Resnično noro.


Dragić je skupno dosegel 26 točk (ob 6 skokih in 8 asistencah), vključno z neverjetnim polaganjem v enem od ključnih napadov, ko so se Latvijci najbolj približali. Vodil je ekipo kot genij, in to kljub temu, da je ob koncu prvega polčasa dobil zahrbten udarec v glavo, ki ga izjemno slabi sodniki sploh niso označili za prekršek. Dončić se je dokončno potrdil kot svetovni košarkarski fenomen. Njegovih 27 točk govori izjemno zgodbo, 9 skokov prav tako, treba pa je dodati še vesoljsko trojko z neverjetne oddaljenosti, ko se je tekma lomila.

Gašper Vidmar se je resnično junaško boril, in če ste mu večkrat očitali njegovo mehkobo v zaključku, si morate ogledati dve huronski zabijanji. Res je, Kristaps Porzingis je končal s 34 točkami, toda Slovenija ga je imela pod nadzorom, dolgo časa je bil predvsem v obrambi zaradi osebnih napak neuporaben. Tako kot je imela Slovenija ves čas pod nadzorom Latvijo; tudi zaradi odličnega vodenja s klopi in predstave Anthonyja Randolpha, za katero si zasluži še en potni list.

Članki iz rubrike