Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ru
ru
06.09.2024 15:49:16
Deli članek:

Celjski klub osupnil javnost, izstopil iz prve lige, razlog pa: Žal je prišlo do ...

alesfevzer.com

Celjski klub je sporočil, da letos ne bo sodeloval v prvi ligi.

Čeprav so slovenski športniki v tem trenutku nadvse uspešni, pa slovenskemu športu ni ravno postlano z rožicami. To je še kako očitno na klubski sceni, kjer se številni kolektivi borijo za preživetje in iščejo načine, kako si zagotoviti obstoj.

Eden takšnih je tudi celjski ženski rokometni klub ŽRK Z'dežele. Dolgoletni slovenski prvoligaš je slab teden dni pred začetkom sezone v javnost poslal sporočilo, ki je šokiralo mnoge. Celjanke, ki so v lanski sezoni domačega prvenstva končale na tretjem mestu, so bile po spletu okoliščin prisiljene odpovedati nastop v prihajajoči elitni sezoni ženskega klubskega rokometa.

"V Ženskem rokometnem klubu Z’dežele smo se skupaj z upravnim odborom in našim generalnim pokroviteljem odločili, da v sezoni 2024/25 ne bomo nastopali s prvo ekipo v najvišjem rangu tekmovanja 1.A-DRL za ženske. Žal je prišlo do upada starejših celjskih igralk. Z igralkami, ki so prejšnjo sezono končale kadetsko ligo in bile tudi državne prvakinje pa menimo, da je prehiter preskok v člansko konkurenco, tako da bomo v prihodnji sezoni nastopali v vseh mladinskih selekcijah in s tem pridobivali celjske igralke za člansko konkurenco v prihodnjih sezonah.
V klubu bomo še vedno, tako kot, do sedaj stremeli k razvoju mladih celjskih rokometašic ter pri pridobivanju čim večjega števila mladih deklet v klub ter jih učili različnih pozitivnih vrednot, ki jim bodo v življenju vsekakor prišle prav.
Z našim generalnim pokroviteljem, podjetjem Celjske mesnine, ki je klubu zvest že več kot 20 let, se bomo trudili, da bomo že v naslednji sezoni spet nastopali s celjskimi igralkami v najvišjem rangu tekmovanja in v prihodnjih sezonah spet krojili vrh v 1.A DRL za ženske," so sporočili iz Celja in s tem marsikoga nehote spravili tudi v slabo voljo.