Aleksander Lukašenko Svet24.si

KGB o dronih iz Litve, Lukašenko na zahod ...

slovenska policija Svet24.si

Gruzijec peš bežal pred policisti

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Sum konflikta interesov na ministrstvu: nov zakon ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

(bp)
(bp)
0 28.03.2022 11:25:56

Zmajčice skočile na prvo mesto

Derbi med Pomurjem in ŽNK Olimpijo
NATAŠA & IGOR KUPLJENIK
Igralke ŽNK Olimpija so v 14. krogu 1. SŽNL gostovale pri ekipi ŽNK Nona Pomurje in dosegle pomembno zmago. Že pred tekmo se je videlo, da so zelo odločne in motivirane.

Pred tekmo sta jih v imenu uprave kluba v slačilnico prišla pozdravit Milan Mandarić in Boris Snedec. Predsednik Mandarić jim je zaželel dobro igro in srečo ter izrazil popolno zaupanje v njihov uspeh. Tekmo so zmajčice začele odločno in prepričljivo, tako da so v prvem polčasu kljub izjemno slabemu igrišču ter žaljivkam in provokacijam, ki so jih gledalci ob igrišču namenjali posameznim igralkam, prevladovale v igri in imele nekaj odličnih priložnosti. Dvakrat so zatresle okvir vrat, ob koncu polčasa pa je celo zadišalo po enajstmetrovki v kazenskem prostoru Pomurja, vendar se, potem ko sta bili zrušeni kar dve igralki zeleno-belih, sodniška piščalka ni oglasila. Polčas se je končal z neodločenim izidom 0:0.

V drugi polčas so bolje krenile domače in kar nekajkrat nevarno zagrozile proti vratom zeleno-belih, toda vse nevarne situacije je obramba z vratarko Šapkovo uspela zaustaviti. Igrišče ni dopuščalo tehnično dovršene igre, v kateri so zmajčice najbolj prepoznavne, in to je ustrezalo domači ekipi. Počasi so Ljubljančanke vzpostavile ravnotežje in nekajkrat iz prekinitev zagrozile. Enkrat so celo zadele, vendar jim je tokrat sodnik zadetek razveljavil. V drugem takem poskusu iz prekinitve, ko je Evelina Kos poslala močno žogo v kazenski prostor, pa je Lari Klopčič iz gneče uspelo premagati vratarko Kocijanovo in zmajčice so se v 89. minuti veselile zadetka, ki je na koncu tudi odločil zmagovalca. Veselje je bilo iskreno in nepopisno, celotna ekipa in vodstvo kluba sta dihali kot eno, veselili pa so se tudi osvojenih treh točk.

Za zmajčice so nastopile: Nika Šapek, Evelina Kos, Barbara Kralj, Vanja Duronjić, Urška Bratuša, Manja Rogan, Ana Milović, Zala Vindišar, Izabela Križaj, Lara Klopčič, Adrijana Mori. V drugem polčasu je v igro vstopila tudi Anja Prša.

Takoj po tekmi je glavni trener Miki Kondić razmišljal: "To je bil pravi derbi, a na žalost v zelo slabih razmerah za igro. Prav zaradi tega smo bili prisiljeni spremeniti sistem in celoten pristop. Že v prvem polčasu smo imeli poleg vratnice in prečke še tri izjemne priložnosti. V drugem polčasu je bila igra malo raztrgana, a kljub vsemu fizično na visoki ravni. Prišli smo po zmago in jo tudi odnesli domov. Čestitke dekletom in drugim v strokovnem štabu ter posebna zahvala vodstvu kluba za podporo in obisk na tekmi."

S preteklim krogom se je zaključila druga tretjina prvenstva, ki ga bodo zmajčice nadaljevale že to nedeljo s tekmo proti ekipi Primorja iz Ajdovščine. Pričakujemo, da bodo zeleno-bele nadaljevale niz neporaženosti v letu 2022 in se tako iz tekme v tekmo približevale uresničitvi svojih visokih ciljev.

Mlajši dve selekciji sta pred reprezentančnim premorom pretekli vikend odigrali svoji tekmi. Zmage so se veselila dekleta selekcije U-17, ki so pod vodstvom trenerja Zalarja v gosteh pri ŽNK Gažon z zmago 4:0 osvojile tri točke. Mrežo nasprotnic je dvakrat zatresla Sara Medić, po enkrat sta bili uspešni Stela Babič in Zala Omerza. Deklice U-15 so v ŠP Šiška gostile ekipo ŽNK Krim in v mestnem derbiju morale priznati premoč gostujoči ekipi. Tekmovanja se bodo v obeh selekcijah nadaljevala prvi vikend v aprilu. 



Galerija
Značke: žnk-olimpija, derbi

Članki iz rubrike