mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

ru
ru
0 26.03.2022 18:10:27

Tako je, če imaš pri sebi VELIKO Ano GROS! To je povsem drugačna ekipa TIGRIC...

alesfevzer.com
Rokometašice Krima Mercatorja so na današnji prvi tekmi za uvrstitev v četrtfinale lige prvakinj v Ljubljani premagale madžarski Ferencvaros.

Krimovke z lepo prednostjo na Madžarsko
Ljubljana, 26. marca - Rokometašice Krima Mercatorja so na današnji prvi tekmi za uvrstitev v četrtfinale lige prvakinj v Ljubljani premagale madžarski

Krim - Ferencvaros 33:26 (15:14).
Ljubljana - Dvorana Tivoli, gledalcev 700, sodnici: Vraneš in Wenninger (obe Avstrija).
Krim Mercator: Arenhart, Risović, Radosavljević 1, Stanko 5, Sercien Ugolin, Pineau 2, Žabjek, van Kreij, Posavec, Klemenčič, Ljepoja 3, Varagić, Krpež-Šlezak 5, Brnović 2, Gros 13 (2), Lekić 2.
Ferencvaros: Janurik, Suba, Edwige 4, Szucsanszki, Csiszar-Szekeres, Kisfaludy, Harsfalvi, Stolle 2, Kovacs, Bölk 6, Marton 5, Malestein 7 (4), Töth, Klujber, Szöllosi-Zacsik 1, Grbić 1.
Sedemmetrovke: Krim Mercator 3 (2), Ferencvaros 5 (4).
Izključitve: Krim Mercator 8, Ferencvaros 6 minut.
Rdeči karton: /.

Okrepljene krimovke - pred kratkim je vodstvo ljubljanskega kluba v svoje vrste zvabilo dve kakovostni igralki iz Rusije, slovensko zvezdnico Ano Gros iz moskovskega CSKA, tik pred današnjo tekmo pa še črnogorsko krožno napadalko Tatjano Brnović iz Rostova na Donu - so na kolena položile tradicionalne tekmice in naredile velik korak proti četrtfinalu. Končna odločitev o napredovanju med osem bo padla 2. aprila v Budimpešti, Ljubljančanke pa bodo tekmo začele s sedmimi goli prednosti.
Na današnji prvi medsebojni tekmi sta bili osrednji osebnosti Grosova in srbska vratarka Jovana Risović. Prva je dosegla 13 golov, druga pa je zbrala kar 17 obramb.
V kultni dvorani pod Šišenskim hribom se je odvijal ogorčen boj za vsako žogo. Domače rokometašice so v četrti minuti povedle s 3:1, a so jih tekmice iz madžarske prestolnice hitro ujele in izenačile na 3:3.
Do 25. minute je bila tekma povsem enakovredna (11:11), tehtnica se je nagibala na eno in drugo stran, v drugi polovici prvega polčasa pa jo je na stran Krima nekoliko prevesila srbska vratarka Jovana Risović.
Po njenih sijajnih posredovanjih so si krimovke v 28. minuti prvič na tekmi priigrale tri gole prednosti (14:11), a so v končnici zaigrale malce neodgovorno, tak da so se na veliki odmor podale z najmanjšo možno prednostjo (15:14).
Izbranke ukrajinske trenerke s slovenskim potnim listom Natalije Derepasko so po izjemno izenačenem prvem polčasu, ko je bil izid kar 10-krat izenačen, v nadaljevanju zaigrale sijajno. Z granitno obrambo in izjemno učinkovito Grosovo - Velenjčanka je že v 42. minuti tekmicam zabila svoj deseti gol - so sredi drugega polčasa povsem zasenčile tekmice iz madžarske prestolnice in njihovega trenerja Gaborja Eleka prisilile, da je med 42. in 45. minuto zahteval obe minuti odmora.
Krimovke so si po simultanki Grosove in njenih soigralk medtem v 45. minuti že priigrale šest golov prednosti (25:19). V nadaljevanju niso popustile niti za ped, v 54. minuti so si po golih izjemno razpoložene Grosove in Francozinje Allison Pineau priigrale najvišjo prednost na tekmi (31:24), lepe zaloge v golih pa nato v končnici niso zapravile.

Članki iz rubrike