Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

Tako bo potekal sončni mrk, ki je marsikoga prestrašil do kosti Odkrito.si

8. april, 2024 - Mrk, ki prinaša katastrofo?!

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

ru
ru
1 11.03.2018 12:56:48

Znani slovenski rokometni delavec brez dlake na jeziku o podkupovanju na tekmi proti ekipi Veselina Vujovića!

Martin Metelko
O teh stvareh si upajo spregovoriti le redki.

Aleš Praznik, nekdanji rokometaš in znani rokometni delavec, je eden izmed njih. V svoji kolumni za tiskano izdajo časopisa Ekipa SN je brez dlake na jeziku razkril, kako je vodstvo njegovega kluba na eni od tekem podkupilo ekipo, v kateri je igral slovenski selektor Veselin Vujović.

Takole je zapisal: »Pred več kot tremi desetletji sem še v vlogi rokometnega igralca večkrat poslušal legendarnega športnega funkcionarja, kako je njim amaterjem težko pridobivati sredstva za delovanje kluba iz prestolnice, v katerem sem takrat igral. Mi na igrišču pa naj bi se lahkomiselno poigravali in igrali z ugledom kluba. Za ta ugled so po njihovem bolj skrbeli oni, amaterski športni delavci, tudi s takšnimi posegi, o katerih je kot priča dogajanja lepo pisal košarkarski komentator iz našega največjega časopisa. Za kaj je šlo? Vrli in skrbni rokometni funkcionarji so tako težko pridobljen denar iz takšnih ali drugačnih virov na osnovi (ne)zaupanja v nas neposredne proizvajalce in stroko ob igrišču raje namenili za premijo nasprotniku, za katerega je nastopal tudi naš sedanji selektor, in za vsak primer še sodnikoma in delegatu tekme.«

In nadaljeval ... »Tako se je navsezadnje vse končalo po pričakovanjih rokometnih amaterskih zanesenjakov in žepov naših gostujočih nasprotnikov oziroma sodnikov ter delegata. Ob tem ni nepomemben podatek, da so bili stroški te intervencije vsaj dvakratnik tega, kar bi za točko ali zmago po takratnem klubskem pravilniku o nagrajevanju za rezultate na igrišču dobili domači igralci v poštenem in športnem boju. Naj se ne sliši preveč domišljavo, da smo bili domači igralci trdno prepričani o svoji kakovosti in o tem, da lahko ob poštenem sojenju, ki je v rokometu in drugih športih še danes problematično, celo ogrozimo zmago nasprotnika ali pa ga vsaj, kot se tudi danes rado reče, v športnem boju pošteno pretepemo, pa bo, kar bo, smo si takrat dejali. O, kako nas je bilo takrat tega sram in raje bi častno izgubili, pa četudi bi izpadli iz tekmovanja tega ranga, kot pa na ta način ostali v takrat najmočnejši državni ligi na svetu,« je svojo izkušnjo podoživel Praznik.

Članki iz rubrike