betka Odkrito.si

Vinjena tekmovalka šova povzročila prometno ...

kraljica elizabetha Svet24.si

Na stavnicah poleg konj tudi kraljica

horoskop Svet24.si

Horoskop za ponedeljek, 25. junija

plakat, velenje Svet24.si

Plakati v Velenju z napisi "za družino, za ...

Travis Scott, Kylie Jenner Najstnica.si

Travis Scott in Kylie Jenner skupaj na modni ...

horoskop Petisvet

Astro nasveti: 25.6. do 1.7. 2018

lado bizovicar Njena.si

Lado Bizovičar v zadregi

ue
ue
1 11.03.2018 08:15:16

HEJ, ta tip se me dotika kot kakšen NOREC! Ste videli to? (video)

Reuters
Eden najboljših atletov na svetu je poskrbel za precejšnje razburjenje na Otoku in v Nemčiji.

Britanec Mo Farah, oziroma Sir Mo Farah, kot si je zaradi svojih uspehov prislužil naziv, je nemške policiste obtožil rasnega nadlegovanja. Do incidenta je prišlo na letališču v Münchnu, kjer je odlični tekač prestopal na poti na trening v Etiopijo.

Objavil je tudi video na svojem Instagram profilu, obtožujoč nemške policiste. "Ta tip se me dotika kot kakšen norec! Čisto maltretiranje! Nehajte me porivati, ne smete se me dotikati," je med drugim govoril Farah na posnetku, na katerem mu policist govori, da naj gre proti izhodu.

Britanec je pozneje vložil uradno pritožbo proti münchenskemu letališču, češ, da je bilo ravnanje uradnih oseb na letališču neprimerno in na rasni osnovi, na socialnih omrežjih pa zapisal še: "Žalosten, da leta 2018 doživim rasno nadlegovanje," obtožujoč Nemce, da so tako ravnali z njim samo zato, ker je nosil jakno s kapuco.

Ampak, zgodba ima seveda tudi drugo plat. Bavarska policija je zapisala, da odločno zavrača vsakršne obtožbe rasizma. "Sir Mo Farah je najprej izrazil nestrinjanje z rutinskim varnostnim pregledom potnikov, potem pa prekršil vartnostna pravila in ignoriral policijski ukaz," je objavila policija.

Značke: farah, instagram, münchen

Članki iz rubrike