stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

STA
STA
0 10.03.2018 20:03:28

Mariborčanke brez finala srednjeevropske lige

Odbojkarice Nove KBM Branika letos ne bodo igrale v finalu srednjeevropske lige. Na zaključnem turnirju v Bekescsabi so izgubile polfinalni dvoboj proti najboljši ekipi rednega dela, češkemu Olomoucu z 1:3 (18, -20, 19, 23).

* Dvorana Varosi Sportcsarnok, gledalcev 800, sodnika: Muha (Slovaška), Adler (Madžarska).
* Olomouc: Dedikova 1, Dudova 2, Košicka 10, Kubinova, Michalikova 17, Napolitano-Šenkova 14, Sain, Sajdova 17, Struškova 13, Ćutuk.
* Nova KBM Branik: Mlakar 28, Košenina, Kaučič 1, Sužnik, Bračko, Vovk 4, Najdič, Milosavljević 9, Sobočan 14, Jerala 1, Pintar 7, Blagne, Koskelo.

Mariborčanke so bile edine, ki so v rednem delu premagale Čehinje, upale so, da se bo to zgodilo tudi tokrat, a se ni. V izenačeni tekmi so bile Čehinje za odtenek boljše, predvsem pa bolj zbrane v odločilnih trenutkih. Slovenskim prvakinjam ni pomagala odlična igra Ize Mlakar, ki je bila z 28 točkami najučinkovitejša igralka tekme, niso jim pomagale niti izkušnje Aleksandre Milosavljević. Ta je v vlogi organizatorke igre zamenjala Saro Najdič, bila celo najboljša blokerka tekme, dosegla je šest blok točk, a Mariborčankam so manjkali predvsem boljši servisi, v vsej tekmi niso dosegle niti enega asa, na drugi strani so jih Čehinje vpisale pet.



V prvem nizu so Štajerke pokazale slabo igro v napadu, tako da Čehinje niso imele večjih težav, da so prišle do vodstva. Toda varovanke Sama Miklavca so se nato le zbrale, Mlakarjeva in Anita Sobočan sta začela zbirati točke. Ob drugem tehničnem odmoru so Slovenke vodile s 16:11, nato so Čehinje še prišle do dveh točk zaostanka, toda igralke Nove KBM Branika so bile dovolj zbrane, da so izenačile na 1:1.

Tudi tretji niz so Štajerke dobro začela, toda tekmice so hitro nevtralizirale njihovo vodstvo s tremi točkami, prevzele pobudo in prišle do vodstva z 2:1. Mariborčanke se niso predajale, v četrtem nizu držale korak, toda končnica je pripadla papirnatim favoritkam, ki so se tako veselile zmage.

V drugem polfinalu se bosta pomerili ekipi Linemar Bekescsaba in zagrebška Mladost.

Značke: odbojka, evropa

Članki iz rubrike