peter-prevc-mina-lavtizar_m24 Odkrito.si

Peter Prevc o slovesu od družine in obžalovanju

družina čebokli Svet24.si

Kako sta Nataša in Tomaž končno postala starša

Retrogradni Merkur Petisvet.si

Marsikaj se bo končalo, želje se bodo ...

družina čebokli Svet24.si

Kako sta Nataša in Tomaž končno postala starša

The Walker Brothers Svet24.si

Ta edinstveni glas je za vedno utihnil: poslovil ...

vichy bff, prijateljstvo Njena.si

Zahvali se svoji BFF in ji podari darilo!

leonida55 Njena.si

V resnici lepotica s težko preteklostjo?

STA
STA
0 10.03.2018 20:03:28

Mariborčanke brez finala srednjeevropske lige

Odbojkarice Nove KBM Branika letos ne bodo igrale v finalu srednjeevropske lige. Na zaključnem turnirju v Bekescsabi so izgubile polfinalni dvoboj proti najboljši ekipi rednega dela, češkemu Olomoucu z 1:3 (18, -20, 19, 23).

* Dvorana Varosi Sportcsarnok, gledalcev 800, sodnika: Muha (Slovaška), Adler (Madžarska).
* Olomouc: Dedikova 1, Dudova 2, Košicka 10, Kubinova, Michalikova 17, Napolitano-Šenkova 14, Sain, Sajdova 17, Struškova 13, Ćutuk.
* Nova KBM Branik: Mlakar 28, Košenina, Kaučič 1, Sužnik, Bračko, Vovk 4, Najdič, Milosavljević 9, Sobočan 14, Jerala 1, Pintar 7, Blagne, Koskelo.

Mariborčanke so bile edine, ki so v rednem delu premagale Čehinje, upale so, da se bo to zgodilo tudi tokrat, a se ni. V izenačeni tekmi so bile Čehinje za odtenek boljše, predvsem pa bolj zbrane v odločilnih trenutkih. Slovenskim prvakinjam ni pomagala odlična igra Ize Mlakar, ki je bila z 28 točkami najučinkovitejša igralka tekme, niso jim pomagale niti izkušnje Aleksandre Milosavljević. Ta je v vlogi organizatorke igre zamenjala Saro Najdič, bila celo najboljša blokerka tekme, dosegla je šest blok točk, a Mariborčankam so manjkali predvsem boljši servisi, v vsej tekmi niso dosegle niti enega asa, na drugi strani so jih Čehinje vpisale pet.V prvem nizu so Štajerke pokazale slabo igro v napadu, tako da Čehinje niso imele večjih težav, da so prišle do vodstva. Toda varovanke Sama Miklavca so se nato le zbrale, Mlakarjeva in Anita Sobočan sta začela zbirati točke. Ob drugem tehničnem odmoru so Slovenke vodile s 16:11, nato so Čehinje še prišle do dveh točk zaostanka, toda igralke Nove KBM Branika so bile dovolj zbrane, da so izenačile na 1:1.

Tudi tretji niz so Štajerke dobro začela, toda tekmice so hitro nevtralizirale njihovo vodstvo s tremi točkami, prevzele pobudo in prišle do vodstva z 2:1. Mariborčanke se niso predajale, v četrtem nizu držale korak, toda končnica je pripadla papirnatim favoritkam, ki so se tako veselile zmage.

V drugem polfinalu se bosta pomerili ekipi Linemar Bekescsaba in zagrebška Mladost.

Značke: odbojka, evropa

Članki iz rubrike