Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

Screenshot 2024-04-25 at 16.31.28 Necenzurirano

Žakelj obrnil ploščo: zdaj ve, da je na ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

poroka rudi marjetka Njena.si

Marjetko in Rudija razdvojili, a sta našla pot ...

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

ru
ru
0 20.12.2017 13:12:05

Branko Tamše med vrsticami ZBODEL slovenskega selektorja: TAKO to počne Vujović, TAKO pa Červar

Veselin Vujović in Branko Tamše
alesfevzer.com
Trener Celja je razložil, na kak način sodeluje s slovenskim selektorjem Veselinom Vujovićem in kako s hrvaškim Linom Červarjem.

Dobro je znano rivalstvo med Vujovićem in Červarjem še iz njunih skupnih časov v Makedoniji, ko je prvi sedel na klopi Vardarja, drugi pa Metalurga. Minulega januarja sta bila Črnogorec in Hrvat na nasprotnih bregovih na SP v Franciji, ko je ’Vuja’ takratnemu selektorju Makedonije odčital pravo taktično lekcijo, prihodnjega januarja oba potihoma upata, da se srečata na Hrvaškem. To bi namreč pomenilo, da bi se Slovenija in Hrvaška srečali v zaključnem delu prvenstva, ko se bodo v Zagrebu delila odličja.

Z obema na nek način sodeluje trener slovenskih državnih prvakov Branko Tamše, kajti Vujović je na priprave vpoklical njegove varovance Urbana Lesjaka, Boruta Mačkovška in Žigo Mlakarja, Červar pa Kristiana Bećirija. In kako izgleda to sodelovanje? »Odkar je selektor (Vujović op. p.), me še ni poklical, mi pa po vsaki dobri tekmi Celja čestita prek sms sporočila. Če bi me poklical, bi mu z velikim veseljem iskreno o vsakem povedal, kaj si mislim. Lahko pa povem, da me je poklical hrvaški selektor Lino Červar. Zanimalo ga je glede Kristiana Bećirija, razložil sem mu pluse in minuse in mogoče je tudi to prispevalo, da ga je vzel na priprave, čeprav sem si osebno želel, da bi igral za Slovenijo,« je v zanimivem pogovoru za Delo povedal Tamše in s tem med vrsticami povedal, da s hrvaškim selektorjem sodeluje celo bolj(e) kot s slovenskim.


Celoten pogovor z Brankom Tamšetom si lahko preberete na tej povezavi.

Značke: tamše, vujović, červar

Članki iz rubrike