alenka marovt 1 Odkrito.si

Novinarka na Pop TV zahteva resnico

gomboc 1 Svet24.si

Slovenec v Tel Avivu osvojil zlato

Bill Cosby Svet24.si

Bill Cosby spoznan za krivega

marjan šarec-rezultati_volitve Svet24.si

Šarčevi so se razkrili, med njimi tudi znana ...

vesna ponorac Najstnica.si

Zvezdnica Gorskih sanj ima za sabo pomemben ...

rok in martina Njena.si

Rok Kunaver in Martina Plohl ujeta v objemu

britanski pric Njena.si

Mali britanski princ ima močno ime

ru
ru
2 20.12.2017 11:50:27

ODMEVEN PRESTOP! Celjani so svojim največjim rivalom speljali NAJBOLJŠEGA igralca!

Branko Tamše
alesfevzer.com
Uresničil se je prestop, ki je nadvse razveselil celjske navijače in užalostil velenjske.

Kar je v današnji tiskani izdaji poročala Ekipa SN, so v celjskem klubu potrdili: Klemen Ferlin bo v naslednji sezoni oblekel dres Celja Pivovarne Laško, dogovor je sklenjen za dve sezoni.

Osemindvajsetletni slovenski reprezentant (je na seznamu 28 s pravico nastopa na EP na Hrvaškem, na priprave ga Veselin Vujović ni povabil) nadaljuje tradicijo nekdanjih igralcev Gorenja, ki so se odločili za odhod k najhujšim rivalom, tudi prvim sosedom. Pred njim so to pot med drugimi prehodili njegov vratarski kolega Matevž Skok, Luka Mitrović, David Miklavčič, Kristian Bećiri, Sergej Rutenka, Momir Rnić, Luka Dobelšek …

Otrok Trima je v Velenju igral od sezone 2014/15 naprej, v tem času pa zmage nad Celjani ni okusil. Poleti bo zamenjal stran … »Vesel sem podpisa pogodbe s Celjem Pivovarno Laško. Po mojem matičnem klubu Trimu Trebnje, sedaj štirih sezonah v Velenju, bo to naslednji korak naprej v moji karieri. Verjamem, da je odločitev prava in da bom napredoval v vseh pogledih. Cilji Celja so jasni že v naprej, to je osvajanje naslovov ter igra na najvišjem nivoju in to je tudi moj cilj. V Celju se veliko in odlično trenira, vedno so prisotna velika pričakovanja in to je osnova tako za fizično, kot tudi psihično napredovanje. Verjamem, da bom izpolnil pričakovanja ter zaupanje vodstva kluba, trenerja in mojih bodočih soigralcev ter navijačev,« je v izjavi za javnost povedal Ferlin.

Branko Tamše je lahko z njegovim prihodom zadovoljen, navsezadnje bi v danih razmerah težko našel boljšo zamenjavo za Urbana Lesjaka, ki po sezoni odhaja v Hannover. »Potem, ko je na naslov Urbana Lesjaka, s katerim smo bili v resnih pogovorih o podaljšanju pogodbe, kar je bila želja tako njega, kluba, kot tudi mene, prišla ponudba, ki je ni mogel zavrniti, se je za nas začel projekt iskanja novega vratarja. Izjemno zadovoljen sem, da smo uspeli najti skupen jezik in interes s Klemnom Ferlinom, ki je zame eden najboljših slovenskih vratarjev v tem trenutku. To se kaže tudi v sedanjem klubu, kadar brani, zmaguje tudi njegov klub. Gre za modernega vratarja z veliko znanja. Ima dovolj izkušenj, je v pravih vratarskih letih, trdno pa sem prepričan, da bo v Celju naredil še korak, dva naprej ter tu pokazal svojo kvaliteto in nam pomagal do rezultatov, ki si jih želimom,« je sklenil Tamše.

Ferlin bo do konca sezone igral v Velenju, potem se bo preselil v Celje. 

Članki iz rubrike