Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

Ena zadnjih fotografij kralja Karla III., na njegovem obrazu je videti žalost in trpljenje Odkrito.si

Razpad monarhije? Veriga sramotnih neresnic

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

STA
STA
0 18.10.2017 21:05:34

Velenjčani osvojili SKOPJE

RK Gorenje
Rokometaši velenjskega Gorenja so v današnji tekmi 6. kroga regionalne lige Seha v Skopju premagali makedonski Metalurg z 29:24 (16:14).

* Arena Boris Trajkovski, sodnika: Jurinović in Mrvica (oba Hrvaška).
* Metalurg Skopje: Tomovski, Arsić, Petrov, Jaganjac 6, Dimitrioski 4 (3), Tokić 1, Tankoski 1, Serafimov 1 (1), Ilić 2, Andelić 4 (1), Velkovski 2, Peševski 3, Palevski, Gugleta, Dimitrievski, Arsenovski.
* Gorenje Velenje: Ferlin 2, Vujović, Zaponšek, Cehte 4, Medved 2, Haseljić 1, Tajnik, Ovniček 4, Drobež, Potočnik 5, Golčar 4 (1), Markotić, Verdinek 3, Kleč 1, Tajnik, Pejović 3 (3).
* Sedemmetrovke: Metalurg Skopje 7 (5), Gorenje Velenje 5 (4).
* Izključitve: Metalurg Skopje 2, Gorenje Velenje 8 minut.
* Rdeči karton: /.

Slovenski podprvaki so v regionalni ligi dosegli drugo zmago, po zmagoslavju nad srbskim Dinamom iz Pančeva so danes na kolena položili še makedonski Metalurg iz Skopja. Na dosedanjih petih tekmah so še remizirali s hraškim Nexejem ter doživeli dva poraza proti Celju Pivovarni Laško in makedonskemu Vardarju.



Velenjčani so v makedonsko prestolnico dopotovali brez Matjaža Brumna in Alema Toskića, ki jima je trener Željko Babić namenil premor, manjkal pa je tudi poškodovani Jan Grebenc. Ne glede na to so dobro odprli tekmo in v 12. minuti povedli s 6:3, le tri minute kasneje pa povišali na 8:4. Metalurgova minuta odmora je nekoliko zaustavila njihov ritem, v 20. minuti je njihova prednost znašala zgolj zadetek (9:8). V 28. minuti so jih gostitelji ujeli in izenačili na 12:12, končnica pa je minila v znamenju Velenjčanov, ki so z goloma Roka Ovnička in Blaža Kleča na veliki odmor odšli s prednostjo dveh golov (16:14).

Ose so v začetku drugega polčasa zaostale za dva gola (16:18), po minuti odmora pa vendarle zaigrale veliko bolje in po golu vratarja Klemna Ferlina prek celega igrišča v 39. minuti znova povedli z 19:18. V nadaljevanju se je odvijal ogorčen boj za vsak košček igrišča, v prelomnih trenutkih dvoboja pa so Velenjčani zaigrali naravnost sijajno in povsem zasenčili goste. Med 52. in 60. minuto so naredili delni izid 6:1 in odločili tekmo sebi v prid.

V velenjski ekipi je bil najbolj učinkovit Grega Potočnik s petimi goli, po štiri so jih dosegli Klemen Cehte, Rok Ovniček in Rok Golčar.

Velenjska zasedba bo naslednjo tekmo igrala v nedeljo, 22. oktobra, ko bo gostila srbsko Vojvodino iz Novega Sada. Tekma v Rdeči dvorani se bo pričela ob 17. uri.

Značke: rokomet, sta

Članki iz rubrike