prasarita 06 Odkrito.si

Ženske imamo poslanstvo, zato moramo ostati ...

rahim kurijev Svet24.si

VIDEO: Petletni Čečen s 4105 skleci postal ...

Ženska Petisvet.si

Veliko fatalnih žensk se zlomi

sneg Svet24.si

Pobelilo bo večji del Slovenije, na ta dan bo ...

charles Svet24.si

Strokovnjakinja razkrila govorico telesa kraljev ...

bql+zorjan Najstnica.si

Na finalu TOP NAJSTNICE Nika Zorjan in BQL!

fRANKO_BAJC Njena.si

Franko Bajc je to naredil prvič

STA
STA
0 13.10.2017 16:02:09

Krimovke na prvi domači tekmi po zmago

www.alesfevzer.com
Rokometašice Krima Mercatorja bodo v soboto ob 15. uri na Kodeljevem igrale tekmo 2. kroga lige prvakinj. Tekmec bo danski Nykoebing. Ta je v 1. krogu premagal Gdynio s 27:21, medtem ko je Krim pričakovano izgubil na gostovanju pri favorizirani Bukarešti z 18:30. Kljub temu si želijo v ljubljanskem taboru zmagati na prvi domači tekmi te sezone.

Trener Krima Uroš Bregar se veseli vrnitve v ekipo Tjaše Stanko, medtem ko Elizabeth Omoregie še ni nared, daljša odsotnost pa je že pred časom doletela Tamaro Mavsar.

"Zelo me veseli, da se v ekipo vrača Tjaša Stanko, ki bo gotovo dodatna moč, predvsem v napadu. Elizabeth bo še vedno manjkala, močno si želimo, da bi se vrnila v igro na Poljskem (25. oktobra; op. STA)," se je Bregar najprej ozrl na težave s poškodbami, nato pa se dotaknil danske ekipe.

"Igrajo zelo hitro, privlačen rokomet, lep, skandinavski, s hitrimi protinapadi, dobro obrambo. Srce ekipe je zagotovo Kristina Kristiansen. Njo bo treba ustaviti, saj je ključna pri protinapadih. Je organizatorka igre, tako da bomo z njo imeli največ preglavic v obrambi," pravi Bregar in poudarja, da so tudi krožne napadalke, predvsem Sarah Iversen, zelo nevarne.Bregar, ki poudarja, da komaj čakajo prvo domačo tekmo v sezoni, si želi, da bi se borili tako kot v minuli sezoni in avgusta letos. "Še vedno si želim, da se vrnemo na tisto raven, na kateri smo igrali konec avgusta. Glede na poškodbe zagotovo tega trenutno ne moremo izvajati. Če smo popolni, pa smo vsem nevarni. Imamo pa zagotovo težave na levem zunanjem položaju, saj je Jelena Despotović manjkala praktično cel september," je pojasnil Krimov strateg.

Kot pravi Bregar, so bili avgusta res poletni, agresivni v obrambi, lahko je veliko rotiral. "Imamo pa tudi zdaj dovolj kakovosti za zmago, bo pa zelo težko. Danke so premagljive, bo pa treba zmanjšati število napak v napadu in se popraviti pri vračanju v obrambo," je še povedal Bregar.

Tekmo na Kodeljevem bosta sodila Nemca Robert Schulze in Tobias Tönnies.

Članki iz rubrike