Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

spanje, raziskava Svet24.si

Sanje pod nadzorom

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

lara, topki, skrito-v-raju Njena.si

Skrito v raju: Skrivnost Larinih pletenih topkov

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

STA
STA
0 14.10.2017 21:09:50

Celjani v izdihljajih tekme zapravili dve točki

alesfevzer.com
Rokometaši Celja Pivovarne Laško in Meškova Bresta so se v tekmi petega kroga lige prvakov v skupini B razšli z nedoločenim izidom 33:33 (18:15). Celjane v prihodnjem krogu čaka gostovanje pri Flensburgu, tekma bo v sredo, 1. novembra.

Rokometaši Celja so bili proti Meškovu pred domačimi gledalci blizu dveh točk - večino tekme so namreč vodili, tudi s petimi goli -, a so se na koncu morali zadovoljiti le z eno. Zapravili so zadnje tri napade po vrsti, beloruska ekipa pa celjsko krizo izkoristila.

Slovenski in beloruski prvak sta se sicer v minuli sezoni pomerila kar štirikrat, po dvakrat v ligi prvakov in regionalni ligi Seha, predvsem razburljivi in pestri, tako kot tudi nocoj, pa sta bili v najbolj imenitnem klubskem tekmovanju na stari celini, oba dvoboja sta se namreč končala z neodločenima izidoma.

Začetek tekme je hitro nakazal, da bo Celje skušalo čim hitreje zaključevati napade, s tem pa bo onemogočilo Meškovu, da v obrambo spravi svoje robustnejše igralce. Šele v peti minuti je šel prvi strel mimo gola, takrat je branil Urban Lesjak, a je enako na drugi strani uspelo Radetu Mijatoviću. Ljubo Vukić je v sedmi minuti zadel za prvo vodstvo Meškova na tekmi, dve minuti kasneje je Jaka Malus v rezultatsko prednost vrnil celjsko zasedbo. Mrtvi tek ekip se je nadaljeval do sredine polčasa, nato pa je celjska zasedba v nekaj minutah Beloruse spravila v težave.

celje2
alesfevzer.com
Z učinkovitim napadom in dobro obrambo je z nekaj zaporednimi goli v 23. minuti vodila s 14:11, gosti so bili primorani vzeti minuto odmora. Ta razmerja moči na igrišču ni preveč spremenil, v 29. minuti je Žiga Mlakar zadel za 18:14, Brest pa je tik pred odhodom na odmor zaostanek znižal za en gol.


Začetek drugega polčasa je bil za Celjane izvrsten, saj so hitro povedli z 20:15, z nekaj obrambami se izkazal Lesjak. A se jim je nato ustavilo. Meškov je počasi lovil priključek in ga v 41. minuti ujel pri izidu 21:21. Nato so grofje spet našli nove moči in do 48. minute spet pobegnili na bolj varnih +3 (26:23), klop Bresta pa je vzela minuto odmora.

Ta je igralce Meškova prebudila. V 58. minuti je za 32:33 zadel Dzimitrij Nikulenkau. Sledile so težave v napadu za Celjane, ko žoge nikakor niso uspeli spraviti v gol, Brest pa je vmes enkrat zadel in izenačil. Na koncu je imel celo napad za zmago, ki pa ga ni izkoristil.

Prva strelca tekme sta bila Malus in Nikulenkau, oba sta zadela sedemkrat iz devetih poskusov. Pri Celjanih se je s šestimi goli izkazal še Luka Mitrović, Gal Marguč je dal še enega manj.

Celje Pivovarna Laško - Meškov Brest 33:33 (18:15)

Dvorana Zlatorog, gledalcev 2500, sodnika: Eliasson in Palsson (oba Islandija).
Celje Pivovarna Laško: Lesjak, Vujović 1, Jurečič, Malus 7, Razgor 2, Suholežnik 1, Marguč 5 (3), Panjtar, Mitrović 6, Kodrin, Anić 3, Dujšebajev 2, Mačkovšek, Mlakar 4, Bećiri 2, Ocvirk.
Meškov Brest: Pešić, Rutenka 4, Kulak 1, Škurinskij, Jurnjok 1, Poteko 1, Nikulenkau 7, Stojković 3 (1), Šumak, Vukić 4, Prodanović, Horak 1, Mijatović, Igropulo 2, Djordjić 6, Šilovič 3.
Sedemmetrovke: Celje Pivovarna Laško 3 (3), Meškov Brest 3 (1).
Izključitve: Celje Pivovarna Laško 8, Meškov Brest 10 minut.
Rdeči karton: /.

Značke: rokomet, liga prvakov

Članki iz rubrike