Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
Miha Andolšek
Miha Andolšek
27.06.2014 20:00:00
Deli članek:

Ko skupina smrti ni floskula

ehf

Ples kroglic se je pošteno poigral s slovenskimi prvaki, težko bi dobili zahtevnejšo skupino. V Zlatorogu bodo gostovali Veszprem, Rhein-Neckar Löwen, Vardar, Čehovski medvedi in Montpellier. Vsi po vrsti velikani, od starih znancev do slovenske kolonije.

Vsekakor so vsi skupaj in vsak posebej velik izziv za celjsko ekipo, ki bo poleti doživela nemalo sprememb in ki bo zagotovo ena najmlajših v ligi prvakov. Kapetan Luka Žvižej bo s svojimi 34. leti pravi metuzalem, v kategorijo tridesetletniki spada le še David Miklavčič, vsi ostali so mlajši, dvojec na desnem krilu (Gal Marguč, Blaž Janc) je denimo skupaj dopolnil le 34 pomladi. A ekipa bo konkurenčna, zagotavljajo v mestu ob Savinji, nova imena v rumeno-modrem dresu so srbski krožni napadalec Živan Pešić, ki prihaja iz Veszprema, hrvaški levičar Šime Ivić, ki je bil v zadnji sezoni član Nexeja, pogodbo bo bržkone podaljšal tudi borbeni Miklavčič, iz Maribora prihajata nizkorasli organizator igre Miha Zarabec ter povratnik Tilen Kodrin, ki bo menjava Žvižeju na levem krilu, na levem zunanjem pa bo ob Ivanu Sliškoviću kar 207 centimetrov visoki češki up Michal Kasal. Zdi se, da je bila lanskoletna zasedba z Margučem, Skubetom, Lekaijem, Zelenovićem, Mačkovškom, Bundalom in Mlakarjem vendarle močnejša, definitivno pa na mednarodnem prizorišču izkušenejša, a sodnik bo kot vedno le čas. Da bi ponovili dosežek predhodnikov in se znova, še tretjič zapored uvrstili v osmino finala LP, bo potreben pravi mali podvig.

Stari znanci

Najbrž jih ni treba predstavljati, navsezadnje je kar nekaj starih znancev, pa vendar, v nekaj stavkih. Udeleženec letošnjega final foura (Veszprem), dvojica, ki je bila od Kölna oddaljena le sekunde (Vardar, Rhein-Neckar), francoski velikan, ki se po stavniški aferi tudi z izdatno slovensko kolonijo vrača na pota stare slave, ter nekoč mogočni ruski medved, ki je resnici na ljubo po spogledovanju z bankrotom zdaj precejšnja neznanka, a da je četa legendarnega Vladimirja Maksimova v finalu prvenstva zanesljivo opravila s St. Peterburgom, več kot dovolj zgovorno govori o (vnovični) kakovosti ekipe.
SKUPINA A
Kiel (Nem)
Metalurg (Mkd)
Zagreb (Hrv)
Naturhouse (Špa)
PSG (Fra)
kvalifikant 1

SKUPINA B
Barcelona (Špa)
KIF Kolding (Dan)
Alingsas (Šve)
Wisla Plock (Pol)
Flensburg (Nem)
kvalifikant 3

SKUPINA C
Veszprem (Mad)
Celje PL (Slo)
Čehovski medvedi (Rus)
RN Löwen (Nem)
Vardar (Mkd)
Montpellier (Fra)

SKUPINA D
Kielce (Pol)
Dunkerque (Fra)
Kadetten (Švi)
Pick Szeged (Mad)
Aalborg (Dan)
kvalifikant 2
Gre za moštva, ki se, morda z izjemo ruskega prvaka, ponašajo z nekajkrat tolikšnim proračunom, kot je celjski, ki je iz leta v leto nižji. Morda so imena sama po sebi še bolj zgovorna. Nagy, Ilić, Landin, Gensheimer, Šterbik, Dibirov, Brumen, Gajić, Dolenec, če naštejemo le nekatera. Ne bi dosti, če sploh kaj, zgrešili, če bi celjsko skupino označili za skupino smrti. "Glede na ekipe, ki so sodelovale v žrebu, je bilo jasno, da ne bo lahkih nasprotnikov. Dobili smo močno in za nas kot tudi za gledalce zelo zanimivo skupino. V njej je kar nekaj ekip, ki imajo ambicije po vrhu Evrope. Veselimo se tekem z njimi, in ko bo čas za to, se bomo nanje maksimalno pripravili, nato pa bomo videli, kaj to pomeni na igrišču in kaj lahko pričakujemo ob zaključku skupinskega dela. Če primerjam z lansko skupino, so nekatere ekipe iste, mislim pa, da je letošnja vseeno močnejša in zahtevnejša. A to je za pričakovati, za nas bo iz leta v leto težje, saj proizvajamo igralce, ki jih velikani, takoj ko se izpostavijo, premamijo v svoje vrste. Na to smo ponosni in tako bomo delali naprej, vendar to ne pomeni, da ne bomo želeli zmagovati ali da ne bomo zmagovali," je žreb pospremil Branko Tamše, ki ga poleti čaka nemalo dela pri uigravanju dodobra spremenjene zasedbe.

Ob vsem povedanem se zdi osvojitev enega izmed prvih štirih mest v tako imenitni družbi bolj kot ne misija nemogoče, a dajmo času čas, zagotovo pa spektakularnih popoldnevov oziroma večerov v Zlatorogu ne bo manjkalo. V zadnji sezoni LP, preden bo ta deležna korenitih sprememb.