Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
Ekipa NS / ru
Ekipa NS / ru
30.07.2024 09:21:32
Deli članek:

Izjava, ki je zabolela Hrvaško, eden od junakov slovenske zmage povedal: Hrvati bodo potrebovali še ...

Profimedia

Aleks Vlah in Blaž Janc na eni strani igrišča, Klemen Ferlin pa na drugi so Slovenijo v ponedeljek potegnili do prestižne in zlata vredne zmage nad Hrvaško. Izkušeni čuvaj mreže je ključne žoge pobral svojemu rojaku in prijatelju – Mariu Šoštariću.

Velenjčan, ki je lani prestopil iz slovenske v hrvaško reprezentanco, verjetno ne bo nikoli pozabil dveh Ferlinovih obramb. Tiste sedemmetrovke, ko so Slovenci Hrvate že pahnili v luknjo, in predvsem protinapada, iz katerega bi Mario Šoštarić lahko v 54. minuti vrnil svojo reprezentanco v igro z nesojenim približanjem na –1. "Z Mariom sva zelo dobra kolega, skupaj sva igrala štiri leta. Poznava se že zelo dolgo tudi iz slovenske reprezentance. Proti njemu že lep čas nisem igral, tako da mi je bilo v veselje," je povedal Ferlin in se spomnil ključne obrambe (Šoštariću), s katero je soigralcem omogočil, da so v napadu zapečatili zmago: "V moji glavi ni bilo nič posebnega, le razmišljal sem, kam namerava vreči, glede na to, da ga poznam. Potem sem ga na nenavaden način počakal, se pomaknil nazaj, da bi ga zmedel. S tem mi je malo prej pokazal, kam bo vrgel. Bila je zelo pomembna obramba, da. Žal mi je za Maria, ampak tak je šport. Enkrat zmagaš, drugič izgubiš."

Izjava, ki je zabolela Hrvate
Če je Maria Šoštarića z besedami tolažil, je celotno Hrvaško malce zbodel, kar ni ušlo tamkajšnjim medijem. "Vsi vemo, kaj pomeni zmaga nad Hrvati. O tem se bo govorilo še petnajst let. Tako da sem zelo vesel, zgodovinski moment. Hrvati bodo potrebovali še dolgo, da to prebolijo. Če sploh bodo. Za nas pa je pomembno, da smo prišli do velike zmage in velikega upanja za naprej," so njegove besede za naš in vaš časnik prenesli tudi pri hrvaškem Indexu in sodeč po komentarjih vam lahko povemo, da so naše južne sosede kar bolele …