Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA
STA
29.07.2024 21:04:32
Deli članek:

Poleg slovenskih rokometašev uspešni tudi Nemci in Švedi

V drugem krogu moškega olimpijskega rokometnega turnirja sta danes v skupini A poleg Slovenije, ki je bila boljša od Hrvaške, zmagi zabeležili tudi Nemčija in Švedska. Prva je bila za sedem golov boljša od Japonske in je z dvema zmagama trenutno na vrhu skupine. Švedi so medtem z rezultatom 29:26 premagali Špance.

Nemški rokometaši so proti Japoncem večino dela opravili že v prvem polčasu. Po tridesetih minutah so namreč vodili za 11 golov (21:10) in razliko ohranili do konca tekme (37:26).

Najboljši strelec Nemčije in tekme je bil s sedmimi goli Renars Uščins. Šest jih je dodal Juri Knorr. Pri Japoncih je šest golov prispeval Naoki Fujisaka, pet pa Hiroki Motoki.

Na drugi tekmi skupine A je morala Španija, ki je bila v 1. krogu boljša od Slovenije, priznati premoč Švedom (29:26), potem ko se je prvi polčas končal z rezultatom 11:11.

Strelsko so bili pri Švedih najbolj razpoloženi Sebastian Karlsson, Oscar Bergendahl in Lucas Pellas s po petimi goli. Vratar Tobias Thulin je zbral 15 obramb. Najboljši strelec tekme je bil Španec Daniel Fernandez s sedmimi goli, šest pa jih je dodal Aleix Gomez.

Po dveh odigranih krogih na lestvici skupine A vodi Nemčija s štirimi točkami. Sledijo Švedska, Španija, Hrvaška in Slovenija s po dvema, medtem ko je Japonska še brez točk. V tretjem krogu, ki bo na sporedu v sredo, se bo Hrvaška pomerila z Nemčijo, Španija z Japonsko, Slovenija pa ob 16. uri s Švedsko.

Na sporedu so bile danes tudi tekme 2. kroga v skupini B. Aktualni svetovni prvaki Danci so bili previsoka ovira za Egipčane, ki so izgubili z rezultatom 27:30.

Na drugi tekmi so bili Norvežani boljši od aktualnih olimpijskih in evropskih prvakov Francozov. Skandinavci so prvi polčas dobili s 16:11, v drugem pa so prednost petih golov obdržali in slavili s 27:22. Z desetimi goli je bil najboljši strelec tekme igralec Barcelone, Francoz Dika Mem.

Na tretji tekmi skupine B se bosta danes ob 21. uri udarili reprezentanci Argentine in Madžarske.