Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ru
ru
29.07.2024 13:02:53
Deli članek:

Janc zadetke proslavljal pred hrvaško klopjo? Slovenski junak brez zadržkov, to je njegovo pojasnilo!

Profimedia

Blaž Janc je bil eden glavnih junak dvoboja s Hrvaško, po zmagi Slovenije pa je stopil pred mikrofon.

Zahtevna tekma, ampak z dobrim končnim rezultatom?
Po tekmi s Španijo sem bil razočaran, saj mislim, da premagali sami sebe. Bili smo odlični, tekmo izgubili v nekaj sekundah, ko smo izgubili nekaj žog, tekmece pa vrnili v igro. Na začetek današnje tekme je zagotovo malo vplival nesrečni poraz s Španijo, ampak smo se nato sprostili, začeli igrati našo igro in ko tako igramo, mislim, da bo tudi favoritom zelo težko proti nam.

Ste bili motivirani zaradi poraza s Španijo ali zaradi balkanskega derbija? Morda zaradi obojega skupaj?
Balkanski derbi je zagotovo malo vplival na motivacijo, zagotovo ti da to nekaj dodatne energije oziroma želje. Res sem vesel, da nam je uspelo. Vsi vemo, da je lepo igrati proti našim sosedom, danes smo bili boljši, čestitke ekipi in gremo naprej.

Ali ste se po kakšnem golu odpravili kakšen centimeter bližje hrvaški klopi kot običajno? Je bil to zgolj občutek?
Morda je bil to občutek. (smeh) Nisem hotel in nisem takšen igralec, ki bi rad izzival. Jaz najraje svoje pokažem na igrišču. Obramba je bila vrhunska, tudi vratar Aleks je bil odličen, ampak ne bom zdaj našteval posameznikov, pomembno je bilo to, da smo bili kot ekipa vrhunski.

Naslednja tekma proti Švedski?
Mislim, da nas čaka še ena težka tekma, ampak če bomo igrali tako, kot smo danes, s pravo energijo in željo, potem se Švedov sploh ne bojim.