© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ru
ru
27.07.2024 15:51:06
Deli članek:

Velika drama naslednjih tekmecev Slovencev! Hrvati proti Japoncem branili točko, tik pred sireno pa …

Profimedia

Hrvaška je po dramatičnem preobratu prišla do zmage s 30:29.

Uh, kako so si oddahnili hrvaški rokometaši, ki so bili proti Japoncem že v izgubljenem položaju, nazadnje pa iz petnih žil izvlekli celo obe točki.

Med glavnim odmorom je na semaforju kazalo 18:13 za Japonce, ki jih vodi trener Blaža Janca in Domna Makuca v Barceloni Carlos Ortega. Četi Dagurja Sigurdssona na drugi strani tudi v nadaljevanju ni šlo nič po načrtih, v 38. minuti so zaostajali že za šest zadetkov. Potem je na sceno stopil Domagoj Duvnjak, za njim pa še nekdanji slovenski reprezentant Mario Šoštarić.

Prav Velenjčan, s šestimi zadetki najboljši strelec Hrvatov, je v 52. minut po velikem preobratu Hrvate vrnil v vodstvo, vajo je za naslednje vodstvo ponovil tudi v 55. minuti. Napad za zmago so imeli vseeno Japonci, zapravili so kar dve priložnsti: Dominik Kuzmanović jim je ubranil zicer, nakar so zgrešili cel gol. Hrvatom je ostalo deset sekund in uspelo jim je tik pred sireno. Za zmago je zadel Ivan Martinović.

Hrvatom je lahko pošteno odleglo pred naslednjo preizkušnjo, ponedeljkovim dvobojem s Slovenijo, ki se bo začel ob 11. uri. Slovenci pa se lahko sprašujejo, ali so Hrvati odigrali tako skromno, da so komaj strli Japonce, ali pa so ti zares tako nevarni tekmeci, da bodo tudi ti trd oreh.