stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

STA
STA
0 02.03.2022 19:32:02

Premiki na KROVNI SLOVENSKI ZVEZI! To je novi DIREKTOR, prava LEGENDA!

m24.si
Slovenska moška rokometna reprezentanca ima novega direktorja. Predsedstvo Rokometne zveze Slovenije (RZS) je na to mesto imenovalo nekdanjega reprezentanta in kapetana izbrane vrste Vida Kavtičnika, so zapisali na RZS.

Kavtičnik je junija 2021 končal bogato športno pot, na kateri je med drugim dvakrat osvojil evropski klubski naslov, kot edini slovenski reprezentant pa sodeloval pri obeh največjih uspehih - srebrni kolajni na domačem evropskem prvenstvu leta 2004 in bronasti na svetovnem prvenstvu v Franciji 2017.

Na klubski sceni je igral za Gorenje Velenje, nemški Kiel in tri francoske klube: Montpellier, Aix in Nimes. Za slovensko izbrano vrsto je odigral 197 tekme in dosegel 543 golov.

Dosedanji direktor moške reprezentance Uroš Mohorič bo v prihodnje opravljal naloge direktorja obeh slovenskih članskih rokometnih reprezentanc.



"Vesel sem, da se RZS kot direktor moške članske reprezentance pridružuje Vid Kavtičnik, do nedavnega vrhunski aktivni igralec in svetovljan. Ima izjemne izkušnje iz številnih držav, v katerih je deloval, pozna različne kulture in govori več tujih jezikov. S tem bo v novi vlogi izjemen most med športnim in organizacijskim delom," je o Kavtičniku dejal predsednik RZS Franjo Bobinac.

"Hkrati bo lahko Uroš Mohorič koordiniral delo vseh reprezentanc, pri čemer je še posej pomembno, da bo lahko v večjem obsegu pripomogel h kar najboljši organizaciji novembrskega evropskega prvenstva za članice, ki ga bomo gostili tudi v Sloveniji," je še dodal prvi mož domače rokometne zveze.

Kavtičnik se bo širši javnosti ob prevzemu novega položaja predstavil na novinarski konferenci, ki se v prostorih RZS v četrtek pričela ob 11.30. Na njej bo novi selektor Uroš Zorman predstavil strokovni štab in igralce za bližnji tekmi z Italijo v kvalifikacijah za nastop na svetovnem prvenstvu na Švedskem in Poljskem 2023.

Članki iz rubrike