Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

(jz)
(jz)
0 02.03.2022 13:35:41

Artnak do izjemnega rezultata v Braziliji

Bor Artnak
TS
Slovenski reprezentant v moštvu za Davisov pokal Bor Artnak je v Južni Ameriki pred dvobojem s Čilom prišel do odličnega rezultata na najvišje rangiranem mladinskem turnirju ITF.

Artnak je igral na Banana Bowlu v Braziliji, v mestu Criciuma, šele v finalu pa ga je zaustavil Američan Nishesh Basavareddy. 17-letni Bor je na Banana Bowlu odigral nekaj res dobrih partij, med drugim je v četrtfinalu premagal 18. mladinca sveta Petra Benjamina Privaro, v polfinalu pa je bil boljši še od Perujca Gonzala Buena, ki na mladinski lestvici ITF zaseda sedmo mesto. Sanjski teden je Artnaku v finalu preprečil Američan Nishesh Basavareddy, ki je bil od Slovenca boljši s 6:1 in 6:4. Artnaka zdaj čaka drugi nastop v Davisovem pokalu. Prvič je Slovenijo zastopal že lansko leto v Portorožu, kjer je z 2:1 v nizih premagal Paragvajca Martina Antonia Vergaro del Puerta. Tokrat bodo tekmeci Slovencev Čilenci.

JA Criciuma Banana Bowl (Brazilija, pesek, zunaj), 1. krog: Artnak (Slo/6) – Ballotta (Per) 6:2, 6:0, 2. krog: Artnak (Slo/6) – Barton (Češ) 5:1 predaja; četrtfinale: Artnak (Slo/6) – Privara (Slk/4) 6:3, 5:7, 6:0; polfinale: Artnak (Slo/6) – Bueno (Per/2) 6:3, 6:3; finale: Artnak (Slo/6) – Basavareddy (ZDA) 1:6, 4:6; dvojice, 1. krog: Artnak/Barton – Boika/Demin 3:6, 5:7

V Radomlje turnir WTT 

Teniški klub Radomlje je dobil organizacijo ITF turnirja WTT z nagradnim skladom 25.000 ameriških dolarjev. Močan turnir bodo gostili v mesecu juliju, v tednu od 18. do 24. julija. Tako kot je bilo do zdaj že nekaj let, pa se bo v Radomljah ustavila tudi karavana mladincev. Turnir ITF junior bo na sporedu v prvem tednu avgusta.

Skupaj

Najboljši slovenski teniški igralki, Tamara Zidanšek in Kaja Juvan, se pripravljata na velike in močne turnirje v Severni Ameriki. Med 9. in 20. marcem bo na sporedu masters v Indian Wellsu v Kaliforniji, sledil pa bo (od 22. marca do 3. aprila) masters v Miamiju na Floridi (oba turnirja sta WTA1000, nagradni sklad pa je v Indian Wellsu 7,7 milijona evrov, v Miamiju pa šest milijonov evrov). Obe najboljši slovenski igralki sta že uvrščeni na glavni turnir, saj v prvem krogu nastopa po 96 najboljših igralk, Tamara in Kaja pa sta višje od tega na lestvici WTA. Sta pa Zidanškova in Juvanova izkoristili čas, ko sta skupaj v Sloveniji. Združili sta moči in skupaj trenirali na TA Breskvar v Ljubljani.

Članki iz rubrike