Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

slovenija odbojka najdic planinsec af Ekipa24.si

Kaj se dogaja v slovenski reprezentanci?! Novi ...

skrito-v-raju Njena.si

Edvard Steiner: srčen človek ali velik ...

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

ue
ue
0 02.03.2022 11:06:55

Teniški obračun UKRAJINKE IN RUSINJE! Po koncu dvoboja je sledilo TOLE! (video)

Reuters
Na teniškem turnirju v mehiškem Monterreyju je prišlo do obračuna med Ukrajinko Elino Svitolino Rusinjo Anastasijo Potapovo.

Svitolina je mlado 20-letno Rusinjo Potapovo premagala s 6:1 in 6:2. "Bila sem na misiji za domovino," je po gladko zmagi oblečena v modro krilo in rumeno majico povedala Ukrajinka. "Vse, kar bom tukaj zaslužila, bo šlo za ukrajinsko vojsko, zato hvala vsem za podporo," je - komaj zadržujoč solze - dejala Ukrajinka, ki je nazorno pokazala, kako se rusko-ukrajinski konflikt seli v vse dejavnosti. "Na tem turnirju je atmosfera vedno prav posebna. Danes sem to čutila še bolj, saj je bil dvoboj tudi zame zelo poseben. Trenutno sem zelo žalostna, a vesela, da sem lahko tukaj in igram tenis," je še povedala 15. igralka sveta in se potrkala po srcu.

Ukrajinka je še v začetku tedna razmišljala tudi o bojkotu tega dvoboja in s tem kot prva nosilka tudi o bojkotu turnirja. Jasno in glasno je povedala, da proti ruskim in beloruskim igralkam zaradi invazije ruskih sil na Ukrajino in beloruske podpore ne bo nastopala, razen če bodo te igrale brez državnih simbolov in pod nevtralno zastavo. Prav za tak korak sta se kasneje odločila moško in žensko združenje igralcev ATP in WTA. Naslednja nasprotnica Svitoline bo Bolgarka Viktorija Tomova.

Članki iz rubrike