Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

femme-fatale, femme-fatale-2023 Njena.si

Skrito v raju: Igralka blestela na fotografiranju ...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

ru
ru
0 17.01.2022 12:50:44

NAJVEČJA V EVROPI! Če Slovenci danes premagajo Črnogorce, se bodo preselili V TOLE LEPOTICO (foto + video)

Debrecen bo nocoj pozabljen, Slovenci ga bodo zapustili. Ni pa še jasno, ali se bodo odpravili domov ali pa se bodo le preselili v madžarsko metropolo.

Jasno je, da so slovenski rokometaši kvalitetnejši od črnogorskih in favoriti v odločilnem dvoboju skupine A. Pa vendarle, najprej bo treba skočiti, potem pa reči hop. Zmaga nad Črno goro bo Slovence nagradila z odhodom v brutalno sodobno in luskuzno dvorano v Budimpešti. MVM Dome so odprli komaj prejšnji mesec, evropsko prvenstvo v rokometu pa je prvo veliko tekmovanje v tej lepotici.

Gradili so ga le dve leti, Madžari pač nimajo težav z denarjem za športne objekte. S kapaciteto dobrih 20.000 sedežev velja za največjo rokometno dvorano na stari celini, ob pogledu nanjo pa človeku vzame sapo. V njej so številne restavracije in drugi gostinski lokali, trgovine za navijače in številna druga ponudba. Pravzaprav spominja na celovit trgovski center.

mvm dome 1


Zanimivo, dvorana kljub ukrepom zaradi pandemije poka po šivih. Na tekmah Madžarske je v njej 20 tisoč glasnih in živahnih navijačev. Če se bo Slovenija uvrstila v drugi del, gotovo ne bodo manjkale slovenske zastave. Dvorana MVM Dome se nahaja na robu središča mesta, v Pešti, od ožjega centra je oddaljena približno tri kilometre, stoji v neposredni bližini Groupama Arene - stadiona, na katerem domuje Ferencvaroš.

MVM Dome je kakopak multifunkcijska dvorana, a rokomet bo imel vendarle poseben status. Že zdaj bo jasno, da bo po letošnjem evropskem prvenstvu za rokometaše v tej dvorani letošnji zaključek ženske lige prvakov, žensko evropsko prvenstvo (leta 2024) in žensko svetovno prvenstvo (leta 2027).

budimpesta

Značke: budimpešta, dvorana

Članki iz rubrike