Zvone Černač Svet24.si

Zaradi odločitve ministrov občine ob 16 ...

dean-verberckmoes Svet24.si

Tragičen konec, na umetnem otoku našli trupelce ...

pct, pct potrdilo, covidno potrdilo Svet24.si

Morajo inšpektorji res med goste v času ...

tito pacient ukc lj wiki Reporter.si

Ostarelemu Titu naj bi menjali kri - so ga pokonci...

janez jansa blaginja pl Necenzurirano

Ne zaradi opozicije, vaše neto plače ne bodo ...

petra-roi Odkrito.si

Osvajal jo je ruski tajkun

dancenko Ekipa24.si

TRAGEDIJA! Nogometaš v hudi prometni nesreči ...

ru
ru
0 14.01.2022 12:25:49

JUTRIŠNJI SLOVENSKI TEKMECI Danci ŠOKIRALI z oceno svojih možnosti: 'Nikoli v zgodovini se to še ni zgodilo ..."

Reuters
Danska je brez dvoma rokometna velesila in na domala vsakem velikem tekmovanju v najožjem krogu favoritov.

Vendar, Danci imajo o sebi oziroma o svoji izbrani vrsti še posebej izklesano mnenje. "Letos smo tako izraziti favoriti, kot v zgodovini rokometa ni bil še nihče. V tem trenutku je pravo razmerje takšno, da stava za zlato kolajno Dancev prinese le dvakratni (2,05) zaslužek," je povedal Peter Emmike Rasmussen, ki v stavnici Danske Spil postavlja kvote.

Prepričan je, da tako izrazitega favorita za naslov prvaka doslej še ni bilo. Kot je pojasnil, je bila v nekem trenutku primerljiva le norveška ženska reprezentanca. Če postavljeno kvoto na danski stavnici pretvorimo v odstotek, ugotovimo, da Danci sebi pripisujejo kar 45-odstotne možnosti za zlato.


Jasno, tako visoka samopodoba je povezana tudi z manjkajočimi zaradi pozitivnega testa na koronavirus v ostalih reprezentancah. Danci so se namreč skoraj v celoti izognili Covidu-19, med pripravami je bil pozitiven le vratar Magdeburga Jannick Green, a se je že priključil ekipi.

No, Rasmussen vseeno dodaja, da okužbe ne spremenijo veliko, saj bi bila tudi oslabljena danska izbrana vrsta prvi favorit za končno zmagoslavje. "Naši rokometaši so kvalitetnejši od drugih, ob tem imamo širok kader. Tudi če bi ostali brez Mikkela Hansena, bi bili favoriti. Tako dobri, tako suvereni še nismo bili."

Danska je včeraj z devetimi zadetki razlike premagala Črno goro, jutri ob 20.30 pa se bo v derbiju skupine pomerila s Slovenci. Bomo videli, če so Danci res tako siloviti, nepremagljivi in zgodovinsko boljši od vseh ostalih.

Članki iz rubrike