stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

ru
ru
0 16.01.2022 16:24:50

HUD INCIDENT NA EURU! Tekmec Slovenije za napredovanje PLJUNIL navijače, EHF se je ostro odzvala (VIDEO)

Reuters
Črnogorski reprezentant se je po veličastni zmagi nad Severnimi Makedonci spozabil in imel bližnje srečanje z nasprotnimi navijači.

Slovenska rokometna reprezentanca bo po hudem porazu z Danci svojo kožo reševala s Črnogorci. Morda nepričakovano, vendar gre za reprezentanco, ki je z dvema točkami proti Severnim Makedoncem zahvaljujoč boljši gol razliki celo v boljšem položaju kot favorizirana Slovenija. Remi namreč ustreza Črni gori, ki bi ostala brez drugega dela le v primeru poraza s Slovenci.

Izbrana vrsta Črne gore si je vrata v drugi del na široko odprla v soboto, ko je odpravila Severno Makedonijo. Dramatična tekma se je končala z incidentom, saj so Črnogorci od blizu razpravljali s številnimi makedonskimi navijači. Ko so bile strasti najbolj razvnete, se je Marko Lasica odmaknil iz skupine, šel proti makedonskemu selektorju in pljunil v nasprotne navijače. Jasno, to je povzročilo še večji nemir, vse skupaj pa ni ušlo teve kameram.

lasica
Marko Lasica
Reuters


Po tekmi se je Lasica umiril in tudi opravičil: "Rad bi se opravičil makedonski javnosti in pojasnil, kaj se je zgodilo. Skozi vso tekmo so v mene metali kovance, pljuvali so me, po tekmi pa so me izzvali tako, da je eden od makedonskih navijačev od blizu pljunil v mene. V efektu sem se odzval in pljunil nazaj. To je bila napaka, zato se opravičujem."

Skesani Črnogorec je še dodal, da zelo celi makedonske navijače, ki so zelo predani reprezentanci in klubom. "Ampak, gre za posameznike, ki se nedostojno obnašajo. To niso pravi navijači. S steklenico so zadeli tudi našega Vujovića. Vseeno je moj odziv treba obsoditi."

Hitro se je odzvala mednarodna zveza (EHF), ki je Lasico kaznovala s 5000 evri, od tega z dvema tisočakoma pogojno - za čas dveh let. Komisija je izpostavila, da je poteza igralca (ki jo je mogoče videti na posnetku), kako pljune proti gledalcev, v nasprotju s promoviranjem športnega duha. Takšno dejanje ogroža ugled rokometa, zato ga EHF ne tolerira.

Članki iz rubrike