gensko spremenejena semena, NGT, gnojenje, škropljenje, kmetijstvo Svet24.si

Multinacionalke meljejo vrtičkarje in domača ...

Kourtney Kardashian Svet24.si

Kourtney Kardashian ponosna na telo, ki ji je dalo...

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

ru
ru
0 08.06.2021 11:04:08

KONEC JE! Velika legenda SLOVENSKEGA ROKOMETA je z ganljivim pismom pomahala v SLOVO! (foto)

m24.si
Leto 2021 pomeni prelomnico na življenjski poti kapetana slovenske rokometne reprezentance Vida Kavtičnika, ki se je odločil za konec poti poklicnega igralca.

Kavtičnik bo v sredo odigral zadnjo rokometno tekmo v karieri, in sicer v francoskem prvenstvu v majici kluba iz Nimesa. To je v ganljivem pismu slovesa potrdil tudi legendarni slovenski rokometaš, ki se je lani preselil v vrste Nimesa. Pred tem je bil eno sezono član francoskega kluba Aix, med letoma 2009 in 2019 je igral za Montpellier in z njim v sezoni 2017/18 osvojil tudi ligo prvakov.

Pred prihodom v Francijo je štiri leta igral za nemškega rokometnega velikana iz Kiela, z njim je med letoma 2005 in 2009 štirikrat slavil v domačem prvenstvu, leta 2007 pa osvojil tudi najbolj imenitno klubsko tekmovanje na stari celini - ligo prvakov.



Dvakratni udeleženec olimpijskih iger in dolgoletni pomembni član slovenske izbrane vrste je leta 2017 z reprezentanco osvojil bronasto kolajno na svetovnem prvenstvu v Franciji, pred tem se je s Slovenijo leta 2004 veselil srebrne kolajne na domačem evropskem prvenstvu. Kavtičnik je odigral 197 tekem za slovensko izbrano vrsto. Po številu nastopov so pred njim le Uroš Zorman, Luka Žvižej, Beno Lapajne in Tomaž Tomšič. Na njih je dosegel 543 golov.

"Pravijo, da se vsaka lepa zgodba enkrat konča. To sredo končujem svojo profesionalno rokometno pot. 21 let je bilo polnih lepih trenutkov, vzponov in padcev, poškodb in povratkov, ki so me naredili bolj vzdržljivega," je ganljivo pismo začel Kavtičnik in se med obujanjem spominov na uspešno kariero spomnil zahvalil vsem, ki so mu stali ob strani.

Članki iz rubrike