stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

STA
STA
0 12.03.2021 19:33:12

Slovenski rokometaši na prvi tekmi olimpijskih kvalifikacij v Berlinu premagali Alžirce

Profimedia
Slovenska moška rokometna reprezentanca je na današnji tekmi prvega kroga kvalifikacijskega turnirja v Berlinu za nastop na poletnih olimpijskih igrah v Tokiu premagala Alžirijo s 36:28 (17:11).

Slovenija - Alžirija 36:28 (17:11)
* Dvorana Max Schmeling, brez gledalcev, sodnika: Grillo Lopez in Lenci (oba Argentina).
* Slovenija: Ferlin, Lesjak, Skube 4, Blagotinšek 3, Marguč 4, Janc 5, Potočnik 1, Dolenec 3, Cingesar 2, Gajić 6, Gaber, Zarabec 4, Mazej 3, Ovniček, Bombač 1, Suholežnik.
* Alžirija: Ghedbane, Zemouchi, Naim 1, Berkous 7, Hadidi 4, Chehbour, Bahna 1, Saker 3, Ensaad 2, Boudjenah 1, Abderahim 1, Bendjilali, Hammouche, Badi 3, Ayoub 5.
* Sedemmetrovke: Slovenija 6 (6), Alžirija 2 (1).
* Izključitve: Slovenija 8, Alžirija 6 minut.
* Rdeči karton: Bendjilali (20.).

Slovenski rokometaši so po pričakovanju odprli olimpijske kvalifikacije in osvojili prvi točki proti tekmecem iz Afrike. Po zanesljivi zmagi nad najlažjimi tekmeci v Berlinu jih v nadaljevanju turnirja čakajo še imenitni Nemci in Švedi, ki so se na današnjem prvem medsebojnem obračunu razšli z neodločenim izidom 25:25.

Izbranci švedskega strokovnjaka na slovenski klopi Ljubomirja Vranješa se bodo v soboto ob 15.35 pomerili z Nemci, v nedeljo ob 18.15 pa še s Švedi.


Na olimpijske igre, ki bodo v deželi vzhajajočega sonca med 23. julijem in 8. avgustom, se bodo uvrstili zmagovalci in drugouvrščeni na turnirju v Berlinu.

Rokometni prvokategorniki iz Slovenije so na najboljši možni način začeli tekmo v dvorani Maxa Schmelinga in v tretji minuti povedli s 3:0. Z dobro igro v obrambi so povsem onemogočili tekmece iz Severne Afrike, z raznovrstno igro v napadu pa si v deseti minuti po golu Blaža Blagotinška priigrali pet golov prednosti (7:2).

V nadaljevanju so nerazumno popustili, Alžirci so med 10. in 16. minuto naredili delni izid 4:0 in jim povsem zadihali za ovratnik (7:6), skoraj sedemminutni slovenski strelski post pa je prekinil Blaž Janc, ki je le nekaj trenutkov zatem po dveh zadetih golih svoje soigralce popeljal do vodstva z 9:6.

Slovenija je znova zagospodarila na igrišču po izključitvi alžirskega stebra obrambe Sofiana Bendjilalija, ki je zaradi pregrobega prekrška nad Miho Zarabcem prejel rdeči karton. V 22. minuti je po golu Tadeja Mazeja prvič na dvoboju povedla za šest golov (12:6), pet minut kasneje pa je Staš Skube - ob igralcu manj na igrišču - zvito ukradel žogo Alžircem in soigralce popeljal do najvišjega vodstva v prvi polovici tekme (16:9).

Vranješ je zavoljo prevelike kakovostne razlike priložnost za dokazovanje ponudil vsem svojim varovancem, ki so kljub občasnim nihanjem v igri z rutinsko predstavo ukanili po moči tretje najmočnejše rokometaše na Črni celini po Egipčanih in Tunizijcih.

Ti so v drugem polčasu vseskozi nadzorovali tekmece in prihranili veliko moči za zadnja dva dvoboja v Berlinu. Prvi bo na sporedu že v soboto proti Nemcem, ki so na današnji prvi tekmi v končnici nadoknadili štiri gole zaostanka proti Švedom, odločilna tekma pa jih čaka v nedeljo, ko se bodo pomerili z Vranjševemi rojaki, ki so na letošnjem svetovnem prvenstvu v Egiptu osvojili odličje srebrnega leska.

V slovenski reprezentanci sta bila na današnji tekmi najbolj učinkovita Dragan Gajić in Blaž Janc. Prvi je dosegel šest, drugi pa pet golov.

Članki iz rubrike