mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

jure-podjavoršek Njena.si

Mojster Jure: Žena in otroci so moje življenje

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

STA
STA
0 03.12.2020 20:33:40

Testi Slovenk negativni, Bregar bo 16 igralk sporočil v petek

www.alesfevzer.com
Slovenska ženska rokometna reprezentanca se bo lahko v miru pripravila na petkov prvi obračun na evropskem prvenstvu na Danskem, potem ko je današnje zadnje testiranje vrnilo negativne izide na novi koronavirus, so sporočili iz Rokometne zveze Slovenije (RZS).

Obenem so sporočili, da bo selektor Uroš Bregar šestnajsterico igralk za petkov obračun proti Danski (20.30) sporočil v petek zjutraj. Zadnja obračuna z Dankami segata v kvalifikacije za prejšnje evropsko prvenstvo. Petkove tekmice so bile na obeh tekmah boljše, sredi septembra 2017 so bile boljše z 28:22, konec maja 2018 v Celju pa z 29:23.

Na Dansko, ki bo po odpovedi Norveške sama gostila EP, je pripotovalo 19 slovenskih rokometašic. Po težavah s poškodbami je v četrtek normalno treniralo 18 Bregarjevih varovank, Tija Gomilar Zickero, ki si je pred odhodom poškodovala desni gleženj, pa je trening opravila po prilagojenem programu. Kot sporočajo iz RZS, bo proti Dankam stisnila zobe.


"Vesel sem dejstva, da so vsa dekleta vključena v trenažni proces in da bomo proti Danski lahko nastopili z vsemi močmi. Od tekmic lahko pričakujemo, da bo igrala trdno obrambo in iz nje izhajala v nasprotne napade. Naša naloga bo, da to nevtraliziramo in sicer tako, da v napadu dosegamo zadetke. Obenem se bo potrebno hitro vračati v obrambo," je dejal Bregar.

Slovenska izbrana vrsta je v Herning, ki bo gostil dve izmed predtekmovalnih skupin, pripotovala v sredo popoldne. Poprej je na letališču v Billundu opravila obvezno testiranje na koronavirus, ki je po mrzličnem čakanju v hotelskih sobah pozno zvečer vrnil negativne rezultate pri vseh članih reprezentance.

Tudi četrtkovo dogajanje se je za izbranke Uroša Bregarja začelo z novim testom na koronavirus. Ti bodo tudi v prihodnje stalnica za vse reprezentance dan pred tekmami.

Značke: rokomet, ženske, ep

Članki iz rubrike