stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

STA
STA
0 02.12.2020 14:38:40

Zdaj tudi URADNO! Sin Michaela SCHUMACHERJA v FORMULI ENA, njegove prve besede lomijo srca ...

Mick Schumacher, sin legendarnega nemškega dirkača Michaela Schumacherja, bo v prihodnji sezoni debitiral v formuli ena. V tekmovanju, ki ga je njegov oče osvojil sedemkrat, bo 21-letni Schumacher vozil za ekipo Haas, so potrdili pri ameriški ekipi, ki je z Nemcem podpisala večletno pogodbo.

"Zelo sem zadovoljen, da lahko Micka Schumacherja potrdimokot enega naših voznikov za prihodnjo sezono," je povedal šef ekipe Haas Günther Steiner. Mlajši Schumacher trenutno vodi v skupnem seštevku formule dve, do konca sezone pa je le še ena preizkušnja. V F1 bo pri Haasu dirkal skupaj z Rusom Nikito Mazepinom.


"To, da bom prihodnje leto del formule ena, je izjemno. Brez besed sem. Ekipi Haas, Ferrariju in njegovi akademiji bi se rad zahvalil za zaupanje," je povedal Schumacher in dodal, da vse dolguje staršem. Pri Haasu so pojasnili, da ne bodo obnovili pogodb z nobenim od dveh letošnjih dirkačev moštva, in sicer Kevinom Magnussenom in Romainom Grosjeanom.

Slednjega so danes po hudi nesreči na prejšnji dirki za VN Bahrajna, v kateri je dobil opekline, odpustili iz bolnišnice. Na dirki ta konec tedna na istem prizorišču ga bo zamenjal Brazilec Pietro Fittipaldi.

Značke: formula ena, sta

Članki iz rubrike