Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

ru
ru
0 14.04.2020 11:38:26

Slovenski selektor Vranješ RAZKRIVA: Tukaj na ŠVEDSKEM je POVSEM DRUGAČE, vse je ODPRTO ...

Profimedia
Na Švedskem so se boja s koronavirusom lotili povsem drugače.

Ljubomir Vranješ, švedski rokometni strateg, selektor slovenske rokometne reprezentance, je v pogovoru za Delo razkril, kako se Švedi spopadajo s koronavirusom. Tam se vlada ni odločila za uvedbo karantene, prav tako so varnostne mere postavljene povsem drugače. V tem pogledu je Švedska nekakšen unikum, vsaj če jo primerjamo z vsemi ostalimi evropskimi državami.

"Pri nas je podobno kot drugje, večinoma ostajamo doma, ne hodimo ravno pogosto na obiske. Toda pri nas ni prepovedi, obstajajo nasveti, ki se jih večina ljudi drži. Ni nam pa prepovedano zapustiti domov, občin, iti v gostinske lokale in podobno. Malce drugačna taktika. Ne potrebujemo ukazov, da se držimo preventivnih ukrepov," pravi Vranješ.

Na vprašanje, ali je Švedska dober zgled ostalim državam, kako ravnati v času pandemije, je Vranješ ostal politično korekten. " Ne vem, obstajajo različne taktike. Na koncu se bo videlo, kaj je bilo prav. Ta čas nihče ne ve. Opažam, da vsi oponašajo drug drugega, Švedska pa ne kopira nikogar. Gre svojo pot. Bomo videli, ali je ravnala prav ali ne. Prezgodaj je, da bi lahko sodili. Obstajajo stvari, ki pri nas dobro delujejo, a tudi v nekaterih drugih državah s strogo karanteno so ukrepi kar učinkoviti," je še dejal Vranješ.

Članki iz rubrike