Manca Špik Dobra karma

Manca Špik s hčerko preseljena na povsem ...

Vesna Šošterič (2) Svet24.si

Razvpita resničnostna zvezdnica išče moškega

HUAWEI_P40_0021 Svet24.si

Pet razlogov, zakaj izbrati Huawei P40 lite

Dejan Židan in Tanja Fajon Svet24.si

Židan ob odstopu: "Prišel je čas, da slovensko ...

Necenzurirano prenos Necenzurirano

Razkrivamo poti provizij za TEŠ6

Soraja 2 Odkrito.si

Torbica za 3.000 evrov in še kaj!

Mijo Matić Njena.si

Takole po karanteni uživa sanjski Mijo

ru
ru
0 14.04.2020 11:38:26

Slovenski selektor Vranješ RAZKRIVA: Tukaj na ŠVEDSKEM je POVSEM DRUGAČE, vse je ODPRTO ...

Profimedia
Na Švedskem so se boja s koronavirusom lotili povsem drugače.

Ljubomir Vranješ, švedski rokometni strateg, selektor slovenske rokometne reprezentance, je v pogovoru za Delo razkril, kako se Švedi spopadajo s koronavirusom. Tam se vlada ni odločila za uvedbo karantene, prav tako so varnostne mere postavljene povsem drugače. V tem pogledu je Švedska nekakšen unikum, vsaj če jo primerjamo z vsemi ostalimi evropskimi državami.

"Pri nas je podobno kot drugje, večinoma ostajamo doma, ne hodimo ravno pogosto na obiske. Toda pri nas ni prepovedi, obstajajo nasveti, ki se jih večina ljudi drži. Ni nam pa prepovedano zapustiti domov, občin, iti v gostinske lokale in podobno. Malce drugačna taktika. Ne potrebujemo ukazov, da se držimo preventivnih ukrepov," pravi Vranješ.

Na vprašanje, ali je Švedska dober zgled ostalim državam, kako ravnati v času pandemije, je Vranješ ostal politično korekten. " Ne vem, obstajajo različne taktike. Na koncu se bo videlo, kaj je bilo prav. Ta čas nihče ne ve. Opažam, da vsi oponašajo drug drugega, Švedska pa ne kopira nikogar. Gre svojo pot. Bomo videli, ali je ravnala prav ali ne. Prezgodaj je, da bi lahko sodili. Obstajajo stvari, ki pri nas dobro delujejo, a tudi v nekaterih drugih državah s strogo karanteno so ukrepi kar učinkoviti," je še dejal Vranješ.

Članki iz rubrike