mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1701778337-dsc9818-01-1701778319724 Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

STA
STA
0 04.04.2020 18:01:27

Talant Dušebajev našel rešitev za ligo prvakov

ehf
Rezervni načrt Evropske rokometne zveze (EHF), ki predvideva tekme lige prvakov tudi junija in avgusta, je sprožil številne pomisleke. Sloviti španski trener Talant Dušebajev je v pogovoru za rokometno spletno stran Handball-Planet predlagal, da bi v ligi prvakov namesto zaključnega turnirja štirih ekip priredili sklepni turnir osmih moštev.

Od izbruha pandemije novega koronovirusa se je rokometno tekmovanje povsem zaustavilo. Evropska zveza je konec minulega meseca predstavila rezervni koledar tekmovanj v ligi prvakov in prvakinj ter pokalu EHF. Po njem bi se izločilne tekme v ligi prvakov od osmine finala naprej začele v začetku junija, četrtfinalne tekme naj bi bile v drugi polovici tega meseca, zaključni turnir četverice pa bi bil na sporedu šele 22. in 23. avgusta v Kölnu.


"Tekme osmine finala in četrtfinala bo izjemno težko igrati junija. To je povsem nerealno, bolje bi bilo, da bi se vsi zmagovalci osmine finala prebili na junijski zaključni turnir v Kölnu, kjer bi namesto štirih nastopilo osem ekip. To se mi zdi najbolj pravično," je dejal strateg poljske ekipe Vive Kielce.

Za poljske prvake bo do konca te sezone igral tudi slovenski reprezentant Blaž Janc, ki bo poleti prestopil v Barcelono, prvi pomočnik slovitega španskega trenerja kirgiškega rodu pa je Uroš Zorman.

Članki iz rubrike