stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

ru
ru
0 01.04.2020 19:12:52

Slovenski BISER v Barcelono? OGLASIL se je glavni junak zgodbe in povedal, kakšna je SITUACIJA!!

alesfevzer.com
Kot bomba je včeraj odjeknila vest, da bo eden največjih klubov v Evropi Barcelona iz Celja odpeljala največjega slovenskega rokometnega talenta, šele 19-letnega Domna Makuca.

Kolegi s tiskane izdaje Ekipe SN so iz prve roke izvedeli, da zanimanje res obstaja, da so stiki navezani, a dogovorjeno, kaj šele podpisano, ni še nič. Navsezadnje na Makučeva in seveda tudi celjska vrata trka več snubcev …

Ni dvoma, Domen Makuc je igralec za velike stvari, za velike klube – če ga bodo le poškodbe pustile pri miru; v rani mladosti ga niso. V tem primeru je le vprašanje časa, kdaj bo iz Celja odskočil v bogatejšo tujino, kot so to naredili mnogi mladi celjski vitezi pred njim. Morda že poleti, čeprav se sezona, ki so jo v Celju predvideli kot sezono dokončnega preboja Domna Makuca na veliki oder, med ključne nosilce slovenskega člana najelitnejšega evropskega klubskega tekmovanja, ni izšla po načrtih. Jeseni mu je (spet) ponagajalo koleno, zaradi česar je moral opraviti artroskopijo, po vrnitvi na igrišča po januarskem premoru pa ga je skupaj z vsemi drugimi zaustavila epidemija koronavirusa. A Evropa že od Primorčeve izstrelitve med zvezde leta 2017, ko je postal prvi milenijec z golom v ligi prvakov, ve, za kakšen biser gre. »On je prihodnost evropskega rokometa. Užitek ga je gledati,« je pred (ponesrečenim) obiskom Celja v Palau Blaugrani o Makucu pred kratkim spregovoril tudi trener Barce Xavi Pascual. Več kot očitno si ga je zaželel v svoji ekipi, tako kot 23-letnega Blaža Janca in pred njima izkušenega Jureta Dolenca. Ni pa ga še dobil.

Sporočilo iz celjskega kluba je jasno: ni res, da je dogovor za prestop Makuca že sklenjen. Se pa dogaja … »Za Domna obstaja zanimanje več klubov, kar nam je v veliko čast. Želeli bi si ga zadržati, ampak tako kot ga nismo drugim, tudi Domnu ne bomo onemogočili prestopa, razvoja in rasti, če bo kateri od največjih klubov izpolnil njegova in naša pričakovanja. Smo pa vsekakor veseli in počaščeni, da je naš trud pri razvoju igralcev opažen pri največjih klubih v Evropi. Navsezadnje je to tudi naše poslanstvo,« se je na poročanje sicer zelo verodostojnega Balkan-Handballa odzval direktor celjskega kluba Rok Plankelj.

Za komentar o prestopni zgodbi so kolegi z Ekipe SN pobarali tudi njenega prvega junaka. »Lahko potrdim, da se zame zanima več klubov, a trenutno je še vse odprto, z nikomer nisem ničesar podpisoval. Seveda je težko reči ne, če na vrata potrka tak velikan. A bomo še videli,« je Makuc priznal, da se nekaj dogaja, vendar pristavil, da vse skupaj ni niti približno tako daleč, kot pišejo nekateri mediji. »Tisto, kar je objavljeno, ni uradno. Sploh ne vem, od kod jim informacija. Vzpostavili so stik (ljudje iz Barce, op. p.), konkretno pa se še nismo pogovarjali. Vse je odprto. A že če se zanimajo, sem vesel, to mi godi. Komu ne bi?« je sklenil novi Balić, kot mu napovedujejo mnogi, in prikimal, da je možen tudi scenarij, da bi v naslednji sezoni ostal član Celja.

Škarje in platno ima ne nazadnje v rokah slovenski prvak, saj ima organizator igre z njim veljavno pogodbo do poletja 2022. Zajetno odškodnino, vsaj za slovenske rokometne standarde, si lahko obetajo v Zlatorogu, če bi ga Barca želela bodisi letos bodisi naslednje leto pripeljati k sebi za ob bok Luki Cindriću, v čevlje legendarnega Raula Entrerriosa (39). Ta je pred časom napovedal konec kariere po koncu letošnje sezone, a jo utegne zaradi prestavitve olimpijskih iger, na katerih želi še nastopiti v dresu Španije, potegniti še za eno sezono. Precej verjetno bo torej tudi od odločitve Entrerriosa odvisno, ali oziroma kdaj bodo Katalonci potrkali na celjska vrata s polnim kovčkom. Če se to vendarle zgodi že v naslednjih tednih in če se istočasno uresniči sicer malo verjeten scenarij EHF, da finalni turnir lige prvakov izpelje konec avgusta, bo imel Domen Makuc morda že letos priložnost, da skupaj z Dolencem in Blažem Jancem osvoji svoj prvi naslov evropskega prvaka. A ne prehitevajmo, od spogledovanja do poroke je še kar nekaj faz. Za zdaj so si izmenjali telefonski številki …

Značke: domen-makuc, barca, celje

Članki iz rubrike