polna luna 8 Dobra karma

Popolna navodila za izvajanje obreda ob polni Luni...

horoskop_napoved Svet24.si

Horoskop za sredo, 8. aprila

uros slak pl Reporter.si

Bodo tako kot v času osamosvajanja Slovenije, ko ...

zdravniki Svet24.si

Kdo so mladi zdravniki in zakaj gredo med ...

Necenzurirano prenos Necenzurirano

Zakaj prvi "proti-korona" zakon še ne velja?

Muzej norosti 1 Odkrito.si

»Marsikoga so v norišnico spravili za nekaj dni,...

Cristian Baranašič Njena.si

Zmagovalec šova v solzah, umrla je njegova ...

ru
ru
2 22.01.2020 17:32:26

NORIŠNICA!!! SLOVENIJA V POLFINALU!!! Obrigado Portugues! Z Norvežani si izbiramo tekmeca v polfinalu!!!

Reuters
Noro evropsko prvenstvo. Slovensko evropsko prvenstvo! Vsaj tako kaže.

Novi selektor Ljubomir Vranješ, ki je dirigentsko palico tako rekoč tik pred pripravami prevzel iz rok Veselina Vujovića, je prinesel novo energijo. Slovenci so odlično začeli prvenstvo, v prvem delu premagali tudi domačo Švedsko, potem pa se spotaknili ob madžarsko oviro.

Ko je že kazalo, da bodo severovzhodni sosedje spet usodni (tako kot so bili v kvalifikacijah za lansko svetovno prvenstvo, ki je naposled minilo brez aktualnih nosilcev brona), se je kolesje sreče zavrtelo povsem v slovensko smer.

Najprej so odpisani Švedi premagali Madžare, ki se jim je nasmihala uvrstitev v polfinale, potem so Slovenci na pomembni tekmi odpravili presenetljivo dobre Portugalce, danes pa so rojaki Cristiana Ronalda na kolena spravili Madžare. Slednji so tako ostali brez vsega, Portugalci se bodo borili za končno 5. mesto, Slovenija pa bo zaigrala v polfinalu.portugalska madzarska
Profimedia


Za Deana Bombača in njegove soigralce je torej vse jasno - v petek se bodo potegovali za nastop v velikem finalu. Potem ko so obračun Portugalcev in Madžarov vidno zadovoljni spremljali s tribune, bodo lahko z Norvežani - morda celo prvimi favoriti za zlato kolajno - zaigrali povsem sproščeno. Zdaj gre le še za tekmeca v polfinalu.

Če bo Slovenija premagala Norveško, bo osvojila prvo mesto v skupini II in se bo v petkovem drugem polfinalu (če ne bo prišlo do spremembe urnika) srečala z drugouvrščeno reprezentanco skupine I - Hrvaško. Če bo z Norveško izgubila ali bo izid neodločen, bo Slovenija v polfinale krenila z drugega mesta - njega tekmica pa bo zmagovalka skupine I - Španija.

Članki iz rubrike